Ga naar de inhoud

Nieuwe Franse nachtmerrie voor Rode Duivels: Belgen geven 2-0 helemaal uit handen

 1. 70' - Verv. Youri Tielemans door Hans Vanaken
 2. 67' - Geel - Jan Vertonghen

Nieuwe Franse nachtmerrie voor de Rode Duivels. Na een uitstekende eerste helft, met goals van Carrasco en Lukaku, leek België op weg naar de finale van de Nations League. Na rust sloeg het overwicht evenwel helemaal om. Net voorbij het uur zorgde Benzema voor de aansluitingstreffer, vanop elfmeter zorgde Mbappé 6 minuten later al voor de 2-2. Lukaku dacht de winnende treffer te scoren, maar zag zijn goal afgekeurd voor buitenspel. Hernandez knalde Frankrijk in de slotminuut naar de overwinning. Mon dieu!

België - Frankrijk in een notendop:

 • Sleutelmoment: Ondanks het Franse overwicht lijkt Lukaku de Belgen met een late goal  alsnog naar de finale te loodsen, maar zijn tweede treffer wordt afgekeurd voor buitenspel. Amper 3 minuten later tekent Hernandez het doodvonnis van de Belgen.

 • Man van de match: Timing is alles, dat weet ook Theo Hernandez. De speler van AC Milan wist zijn moment perfect uit te kiezen om zijn eerste goal voor Les Bleus te maken. Met zijn onhoudbare pegel knalde hij Frankrijk hoogstpersoonlijk naar de finale.

 • Opvallend: De gouden generatie van de Rode Duivels bijt nog maar eens zijn tanden stuk op een topland in de eindfase van een toernooi. Op het WK 2014 was Argentinië te sterk, op het WK 2018 sneuvelden de Belgen tegen Frankrijk en op het afgelopen EK raakten ze niet voorbij Italië.

Het journaal laat met o.a. de 2-3-nederlaag van de Rode Duivels tegen Frankrijk

Carrasco en Lukaku geven Frankrijk een mokerslag

De Rode Duivels hadden nog een eitje te pellen met Les Bleus na de pijnlijke nederlaag in de halve finale van het WK 2018. Bijna bezorgde De Bruyne de Belgen een droomstart. Na amper 4 minuten werkte Koundé een voorzet van Lukaku pal in zijn voeten, maar met een schitterende reflex hield Lloris De Bruyne van de vroege openingsgoal.

 

In een open wedstrijdbegin gingen beide ploegen er vol voor, maar gaandeweg werd het meer en meer een tactisch steekspel. Mbappé zorgde af en toe voor wat nervositeit met zijn snelle rushes, maar veel meer dan een slap schotje van het Franse goudklompje moest Courtois uiteindelijk niet verwerken.

 

In het slotkwartier trokken de Belgen het laken resoluut naar zich toe. Koundé had op het halfuur een schitterende tussenkomst nodig om Hazard een grote doelkans te ontzeggen. De Belgische druk nam toe en culmineerde in een verdiende voorsprong. Carrasco sneed vanaf links naar binnen en verraste Lloris met een schot in de korte hoek: 1-0.

 

Scoren tegen Frankrijk, dat kon nu ook van het to do-lijstje van de Rode Duivels en het werd nog beter. Amper 4 minuten na de openingsgoal stond het al 2-0. Na Carrasco zette De Bruyne nu ook Lukaku op weg. Met een heerlijke beweging gaf die Hernandez het nakijken en Lloris werd van dichtbij gefusilleerd. Een mokerslag voor Frankrijk.

Rode Duivels geven het helemaal weg na de rust

De Rode Duivels zaten in een zetel, de finale leek binnen handbereik. Maar de Belgen gaven het nog helemaal uit handen in de tweede helft. Rond het uur deelde Frankrijk al een eerste waarschuwing uit toen Mbappé zijn duivels ontbond. De Belgen hadden geluk dat Griezmann zijn assist niet benutte.

 

Het bleek slechts uitstel, want enkele minuten later had Frankrijk de aansluitingstreffer toch te pakken. Weer zorgde Mbappé met een knappe dribbel voor de voorbereiding en Benzema vond in de draai het gaatje in een bos van Rode Duivels. Courtois had geen verhaal en Frankrijk zat plots weer helemaal in de wedstrijd.

 

Frankrijk rook zijn kans, de Belgen kropen achteruit. De aansluitingstreffer was amper verteerd of er kwam al een nieuwe opdoffer. Tielemans tikte Griezmann aan en op aangeven van de VAR ging de bal op de stip. Met een snoeiharde strafschop hoog in doel bracht Mbappé Frankrijk weer langszij.

 

De Belgen konden helemaal opnieuw beginnen. De Bruyne probeerde er weer vuur in te krijgen, Lloris kon zijn pegel nog net over de lat duwen. Aan de overkant moest ook Courtois aan de bak op een schot van invaller Tchouameni. Een poging van Mbappé ging dan weer nipt naast.

 

Lukaku zorgde even voor extase toen hij in de slotfase scoorde op aangeven van Carrasco, maar opnieuw gooide de VAR roet in het eten door de goal af te keuren voor buitenspel. De ontgoocheling werd even later nóg groter. Een vrije trap van Pogba strandde nog op de lat, maar in de slotminuut maakte Hernandez de Franse remonte compleet. Met een schitterende pegel knalde hij Les Bleus naar de finale van de Nations League.

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 98. Einde. Na de nederlaag in de halve finale van het WK beleven de Rode Duivels opnieuw een horrormatch tegen Frankrijk. Ze geven een 2-0-voorsprong uit handen en gaan in de slotfase nog de boot in met 2-3. Het wordt zondag de kleine finale van de Nations League tegen Italië. .
 2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
 3. tweede helft, minuut 94.
 4. tweede helft, minuut 93. 4 minuten extra. De extra tijd zit er bijna op. Het dreigt opnieuw een pijnlijke avond te worden voor de Belgen. Geen revanche tegen Frankrijk. .
 5. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 92.
 6. tweede helft, minuut 92.
 7. tweede helft, minuut 91. IJskoude douche voor de Belgen. Niet te geloven! De Belgen gaan in de slotfase nog onderuit. Met een schitterende streep laat Hernandez Courtois kansloos achter. Het lijkt over & out voor de Belgen. .
 8. tweede helft, minuut 91.
 9. Pogba op de lat! Van 3-2 ging het bijna naar 2-3! Pogba krult een vrije trap over het muurtje, maar gelukkig voor de Rode Duivels ook op de lat. . tweede helft, minuut 90.
 10. Afgekeurde goal. Pech voor de Rode Duivels! De goal van Lukaku wordt op aangeven van de VAR afgekeurd voor buitenspel. . tweede helft, minuut 88.
 11. tweede helft, minuut 88.
 12. tweede helft, minuut 87. Lukaku treft weer raak! Lukaku doet het opnieuw! Na een heerlijke voorzet van Carrasco tikt Lukaku de bal van dichtbij in doel. De Belgen staan weer op voorsprong! .
 13. tweede helft, minuut 87. Plots een bijzonder gevaarlijke aanval van Frankrijk. Na een knappe één-twee met Benzema mikt Mbappé de bal rakelings naast. .
 14. tweede helft, minuut 85. Zijn we op weg naar verlengingen? De spanning neemt toe in het Juventus Stadium. Nu een goal incasseren kan dodelijk zijn. .
 15. tweede helft, minuut 82.
 16. tweede helft, minuut 80. De Belgen vinden voorlopig geen antwoord op dit Frankrijk. Eddy Snelders op Radio 1.
 17. tweede helft, minuut 79. Frankrijk is duidelijk baas in de tweede helft en gaat nadrukkelijk op zoek naar de winning goal. De Belgen leken aan de rust op weg naar de finale, maar de wedstrijd is helemaal gekanteld. .
 18. Courtois voorkomt meer averij. Tchouameni staat amper op het veld of hij zorgt voor het gevaar. Na een afgeblokt schot van Griezmann heeft hij alle ruimte om uit te halen, maar Courtois brengt redding voor de Belgen. . tweede helft, minuut 77.
 19. tweede helft, minuut 76. Zowel bij de Belgen als de Fransen wordt er gewisseld. Hazard zal mogelijke verlengingen niet spelen, hij wordt vervangen door Trossard. Bij Frankrijk neemt Tchouameni de plaats in van Rabiot. .
 20. tweede helft, minuut 74. Wat een knal van De Bruyne! De Belgen komen eindelijk nog eens opzetten en hoe! Na een knappe combinatie legt Lukaku de bal goed achteruit naar De Bruyne. Die pakt uit met een stevige pegel, Lloris kan de bal nog net over doel duwen. .