Sagan grijpt de leiding in zijn thuisland, Halvorsen is primus van de dag

 za 18 september 2021 16:57
Na heel wat ereplaatsen is het dit jaar eindelijk prijs voor Kristoffer Halvorsen.

Kristoffer Halvorsen (Uno-X Pro Cycling Team) heeft de 3e etappe van de Ronde van Slowakije naar zijn hand gezet. De sterke Noor versloeg onder anderen thuisrijder Peter Sagan in een massasprint. Peter de Grote mag de kroon van het algemene klassement wel op zijn bol zetten.

In de 3e etappe van de Ronde van Slowakije tussen Dolny Kubin en Povazska Bystrica was Kristoff Halvorsen de snelste. De Noor versloeg er - na 193,2 km - Kaden Groves (BikeExchange) en Peter Sagan (Bora-hansgrohe) in een massasprint.

 

De leiderstrui valt na vandaag in handen van Peter Sagan. De thuisrijder kon wel nog niet op het hoogste schavot pronken in Slowakije. Hij werd eerder deze week ook al 2 keer tweede. 

 

De kopman van Bora-Hansgrohe neemt de leiderstrui over van Alvaro Hodeg (Deceuninck-Quick Step), die door zijn vierde plaats vandaag op twee seconden achter Sagan strandt. 

 

De Duitser Jannik Steimle, teamgenoot van Hodeg en titelverdediger, staat 3e op 5 seconden.


De Ronde van Slowakije eindigt morgen met de 4e en laatste etappe tussen Trencianske Teplice en Trnava over 159 kilometer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: