Ga naar de inhoud

meest recent

Zieke Evenepoel: "Tot een uur voor de start niks kunnen eten"

 di 31 augustus 2021 15:41
Remco Evenepoel
Rijdt Remco Evenepoel de Benelux Tour uit of niet?

Had de "Kannibaal van Schepdaal" geen honger vandaag? Remco Evenepoel reed, volgens zijn normen, een teleurstellende tijdrit in de Benelux Tour. De Belgische metronoom werd pas 18e, op 39 seconden van winnaar Bissegger. "Ik ben deze ochtend ziek opgestaan en heb bijna niets kunnen eten", legt Evenepoel uit.

Remco Evenepoel was in de Benelux Tour gestart om een nieuwe rittenkoers aan zijn palmares toe te voegen. Maar onze landgenoot lijkt het geluk niet aan zijn zijde te hebben in de Belgisch-Nederlandse ronde.

 

In de openingsetappe moest hij nog in volle finale aan de kant met een kapot voorwiel. Hij verloor veel tijd, maar kreeg ook vandaag niet de kans om zijn vormpeil in de verf te zetten. 

 

"Ik ben deze ochtend ziek opgestaan", vertelt Evenepoel. "Ik heb tot een uur voor de wedstrijd niets kunnen eten. Van een optimale voorbereiding kan je vandaag dus niet spreken."

 

"De eerste kilometers kon ik mijn mannetje wel nog staan, maar na 4 kilometer voelde ik mijn benen helemaal leeglopen."

"We gaan het nu van dag tot dag bekijken. Ik hoop dat ik straks alvast weer wat kan eten. Anders kan ik misschien beter naar huis gaan om daar volledig te herstellen en zo erger te voorkomen. Als je jezelf koud voelt en je krijgt geen eten binnen aan het ontbijt, dan is het toch niet juist?"

Ik had koud en kon niet eten vanochtend: een optimale tijdrit-voorbereiding is dat niet.

Remco Evenepoel

Uitzieken voor Europees kampioenschap?

In de Benelux Tour koersen ze nog tot en met zondag. En volgende week staat een nieuw afspraak in Evenepoels agenda. Dan rijdt hij in Italië het Europees kampioenschap: donderdag de tijdrit, zondag de wegrit.

bekijk ook: