Ga naar de inhoud

Aston Villa-huurling Wesley keert terug naar Club Brugge

 za 28 augustus 2021 14:12
Wesley was in 130 wedstrijden voor Club Brugge goed voor 38 goals en 14 assists, goed voor 2 titels.
De Braziliaanse aanvaller trok in 2019 van Club naar Aston Villa.

Club Brugge verwelkomt een oude bekende: Wesley Moreas komt een jaar op uitleenbasis over van Aston Villa. In 2019 plukte de Premier League-club de 24-jarige Braziliaanse aanvaller weg bij Club. Die had er in 3,5 jaar in 130 wedstrijden 38 keer gescoord en 14 assists uitgedeeld.

In de winter van 2016 vond Club Brugge de nobele onbekende aanvaller bij AS Trencin in Slovakije, een club die wel vaker talent voor België leverde.

Met zijn lengte en kracht en zijn vele beslissende acties speelde Wesley zich in de belangstelling van buitenlandse clubs. De 25 miljoen die Aston Villa in 2019 betaalde was een record voor Club Brugge en de Belgische competitie. Hij verliet Brugge met 2 titels en 2 Supercups op zak.

 

Op 1 januari 2020 liep Wesley een zware knieblessure op, pas dit voorjaar maakte hij zijn rentree. Hij speelde uiteindelijk 26 competitieduels voor Villa, goed voor 5 goals. Vorig seizoen kwam hij maar aan 3 matchen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.