Ga naar de inhoud

Ondrej Kudela keert na een racisme-schorsing terug voor België-Tsjechië

 di 24 augustus 2021 16:28
Ondrej Kudela in de clinch met Glen Kamara.

Tsjechië kan op 5 september - tegen onze Rode Duivels - weer rekenen op Ondrej Kudela. De centrale verdediger heeft er een schorsing van tien internationale wedstrijden opzitten. Hij werd eerder dit jaar door UEFA naar de zijlijn verwezen na een racistisch incident met Glen Kamara.

De UEFA strafte Ondrej Kudela dit voorjaar nadat de speler van Slavia Praag in het Europa League-duel tegen de Rangers Glen Kamara racistisch bejegend had. Kudela ging nog in beroep, maar daar vielen zijn argumenten in dovemansoren.

 

Door zijn schorsing miste de 34-jarige Tsjech onder meer het EK, waarin zijn land verrassend de kwartfinales haalde. Maar na 10 speeldagen op de strafbank keert de verdediger nu weer terug in de Tsjechische selectie voor de nakende WK-kwalificatieduels.

Uiteraard zijn we blij dat zo'n speler kan terugkeren

Bondscoach Tsjechië, Jaroslav Silhavy

"Uiteraard zijn we blij dat zo'n speler kan terugkeren", verklaarde bondscoach Jaroslav Silhavy. "Zijn rustige en constructieve stijl is belangrijk voor ons."   

 

In de heenmatch tussen Tsjechië en België - eind maart in Praag - speelde Kudela nog 90 minuten mee. Het werd toen 1-1. De Rode Duivels moeten op 5 september in eigen huis dus trachten beter te doen. 

 

Thibaut Courtois en co moeten in september wel geen rekening houden met afwezigen Michael Krmencik, ex-spits van Club Brugge, en EK-revelatie Patrik Schick (schorsing). 

Lees ook: