Ga naar de inhoud

Perbet maakt faam meteen waar: hattrick bij 1e (cup)match voor RFC Luik

 do 19 augustus 2021 12:28
In de eerste officiële match van FC Luik van dit seizoen maakte de nieuwkomer meteen de eerste 3 doelpunten in de beker.
De 36-jarige Franse aanvaller ruilde OHL voor eerstenationaler FC Luik.

Jérémy Perbet scoort overal waar hij speelt. De 36-jarige Franse aanvaller koos met FC Luik voor een stapje terug, maar hij leverde meteen zijn visitekaartje af. In de eerste officiële match van de eerstenationaler maakte hij meteen de eerste 3 goals voor zijn nieuwe club. FC Luik klopte in de derde ronde van de Croky Cup Tamines met 1-5. 

Perbet was topschutter in ons land voor Bergen (2012) en Charleroi (2016) en maakte ook goals voor Lokeren, Villarreal, AA Gent, Kortrijk en OHL. Traditieclub Luik is de 15e club uit zijn carrière. En hij zette ook daar zijn bijnaam "Perbut" kracht bij.

Luik speelde op het veld van derdenationaler Tamines. Na 34 minuten opende hij de score, in de 41e minuut kwam daar een penaltygoal bij, 4 minuten na de rust was zijn hattrick compleet.

 

Het was dan ook een glunderde Perbet die een clubinterview weggaf: "Voor een aanvaller zijn de eerste wedstrijd en het eerste doelpunt altijd belangrijk. Met de hulp van mijn ploegmaats kon ik er meteen 3 maken."

 

"Als je ziet hoe zij me voor de goal zetten, was het bijna makkelijk voor mij om te scoren. Ik heb hen allemaal bedankt."

 

Olympic is komende zondag alvast gewaarschuwd. Daarmee keert Perbet terug naar Charleroi, de stad waar hij indruk maakte bij Sporting. "Bij 3 verschillende passages. Er zit voor altijd een stukje Carolo in mij. Maar die gevoelens moet ik voor die bekermatch opzijzetten.""

Interview met "Perbut"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: