Perbet verdedigt volgend seizoen kleuren van FC Luik: "Teken bij grote club"

  Jérémy Perbet verlaat na dit seizoen Oud-Heverlee Leuven. De 36-jarige Fransman trekt naar eerstenationaler RFC Luik, waar hij een contract voor 2 seizoenen tekent.

  Jérémy Perbet was einde contract aan Den Dreef en kon dus zo gratis de deur in Leuven achter zich dichttrekken. De Fransman gaat nu aan de slag bij RFC Luik. De ploeg uit eerste nationale maakte het transfernieuws vandaag zelf bekend.

   

  De 36-jarige Fransman ondertekende er een contract voor 2 jaar."Met de komst van Perbet toont RFCL duidelijk zijn ambities voor de volgende voetbaljaargang en zetten we onze weg voort om een high-performance team uit te bouwen", zegt de club.

   

  Perbet kwam dit seizoen slechts 9 minuten in actie bij OHL alvorens uit beeld te verdwijnen. De 2-voudige topschutter van de Jupiler Pro League (Bergen in 2011-2012 en Charleroi in 2015-2016) wil nu vooral zijn carrière herlanceren.

   

  "Ik ben tevreden om bij zo'n grote club te tekenen. Ik hoop binnenkort de fans terug te verwelkomen en samen ons doel te bereiken en te promoveren naar 1B", zegt een zichtbaar tevreden Perbet in een kennismakingsvideo.

  15e club al voor Perbet

  De Fransman heeft al heel wat clubs op zijn CV staan. Bij Luik tekent hij voor zijn negende Belgische club na eerdere passages bij Charleroi, Tubeke, Lokeren, Bergen, Gent, Kortrijk, Club Brugge en OHL.


  Ook in het buitenland was Perbet lang actief. In Frankrijk speelde hij voor Clermont, Moulin, Strasbourg en Angers, in Spanje voor Villarreal en in Turkije voor Basaksehir, de regerende landskampioen en werkgever van Nacer Chadli en Boli Bolingoli.

  Bekijk de eerste reactie van Jérémy Perbet