Ga naar de inhoud

0,7 seconden! Herbekijk heerlijke buzzer beater van de 3x3 Belgian Lions

 di 27 juli 2021 08:09
Thibaut Vervoort was opnieuw de held van de Belgian Lions.

De Belgian Lions staan in de kwartfinales van het olympisch 3x3-basketbaltoernooi. Tegen Polen leek het de verkeerde richting uit te gaan, maar met een geweldige buzzer beater schonk Thibaut Vervoort de Belgen nog de zege.

Geniet van de buzzer beater van Vervoort:

Zoals wel vaker dit toernooi begonnen de Lions uitstekend aan de wedstrijd tegen Polen. Thibaut Vervoort, echt wel de MVP van de Belgen op deze Spelen, pakte meteen uit met een tweepunter + fout, goed voor een 7-2 voorsprong.

 

Ook tegen Japan en China hadden de Belgen vroeg een kloof te pakken, toen liep het telkens verkeerd af. Ook tegen de Polen zag het er eventjes zo naar uit. Ze gingen op en over de Lions, die vermoeid oogden en veel misten.

 

De slotminuut was razendspannend. Bij 14-14 en nog één seconde op de klok pakte Thibaut Vervoort nog maar een keer uit met een geweldige tweepunter "at the buzzer", goed voor de zege. Het is zijn derde beslissende schot op dit toernooi.

 

De Lions zijn daardoor zeker van een plaats in de kwartfinales. Als Letland straks wint van Nederland zijn de Belgen zelfs zeker van een stek in de halve finales.

Herbekijk: 3x3 Belgian Lions zetten Polen opzij en zijn zeker van de kwartfinales

Vervoort: "Dit is een ervaring voor het leven"

Hoe voelt matchwinnaar Thibaut Vervoort zich na zijn derde beslissende korf van dit toernooi? "Vol vertrouwen! Als je al tweemaal zo'n korf maakt, wil je dat ook een derde keer. Het is zot! Maar je mag niet vergeten dat dit echt een teamprestatie is. Als we niet tien minuten lang zouden vechten, kunnen we niet winnen."

 

De snelle opeenstapeling van wedstrijden hakt er wel in. "Vier dagen op een rij basketballen is mentaal zwaar. Het is een heel bizar ritme: 's nachts 3 à 4 uur slapen en overdag nog een uur of 2. Maar het is een geweldige ervaring! Ongeacht het resultaat is het een ervaring voor het leven", glundert Vervoort.

 

Ploeggenoot Thierry Mariën was een bevoorrechte getuige van Vervoorts beslissende korf. "Als hij dat morgen nog een keer kan doen, is hij een nationale held", lacht Mariën. 

 

"Onze match zelf was niet goed, zeker onze laatste minuten niet. Het was veel te statisch. Ik ben nog nooit zo vermoeid geweest, maar we moeten ons daar mentaal over zetten. Het gaat alleen nog maar zwaarder worden."

 

"Het zou fenomenaal zijn als Letland straks wint tegen Nederland. Dat garandeert ons een rechtstreekse plaats in de halve finales en dus ook een medaillewedstrijd. Daarvoor zijn we naar hier gekomen. Een extra avond rust vanavond zou ook formidabel zijn."

 

Als Thibaut dat morgen nog een keer kan doen, is hij een nationale held

Thierry Mariën over de buzzer beater van Vervoort

Ploegmaats dolblij na nipte zege tegen Polen: "Vervoort is nationale held!"

programma 3x3 Belgian Lions
zaterdag 24 juli Letland - België 20-21 verslag
zaterdag 24 juli België - Japan 16-18 verslag
zondag 25 juli Rusland - België 16-21 verslag
zondag 25 juli Servië - België 21-14 verslag
maandag 26 juli België - China  20-21 verslag
maandag 26 juli Nederland - België 17-18 verslag
dinsdag 27 juli België - Polen 16-14 verslag
eindfase

woensdag 28 juli

halve finale: België - Letland

8-21

verslag

woensdag 28 juli

strijd om brons

10-21 verslag
Lees ook: