Deze 4 zaken moet u onthouden uit de olympische nacht van 27 juli

  Het zwaartepunt van dinsdag 27 juli ligt voor onze landgenoten in de voormiddag. Toch was er al wat actie de voorbije nacht. Dit moet u weten. 

  1. Judo: Matthias Casse wint zijn eerste 2 kampen en zit in de kwartfinales

  Matthias Casse flikte het al 2 keer deze nacht. Onze landgenoot klopte zowel de Puerto Ricaan Gandia als de Zweed Pacek. Casse naar de kwartfinales.

  2. Zwemmen: Louis Croenen allerlaatste in de halve finale van de 200 meter vlinderslag

  Louis Croenen slaagde er niet in om zich net als 5 jaar geleden te plaatsen voor de finale van de 200m vlinderslag. Hij vertrok uitstekend in zijn halve finale, maar kon die goede lijn niet doortrekken en werd uiteindelijk 8e en laatste in zijn race. Met 1'56"67 kwam hij niet in de buurt van zijn eigen BR.

  3. Triatlon: Valerie Barthelemy knap 10e, Claire Michel in rolstoel weggebracht

  Flora Duffy heeft Bermuda voor de allereerste keer olympisch goud geschonken. De 33-jarige Duffy stak er bovenuit in de triatlon bij de vrouwen. Valerie Barthelemy was de beste Belgische met een mooie 10e plaats.

   

  Claire Michel, de tweede Belgische in de wedstrijd, eindigt op 15'29" als 34e en laatste (ter info: 20 deelneemsters gaven onderweg op). Michel sukkelde in het lopen met hevige krampen in haar linkerkuit en laat haar tranen de vrije loop.

  4. Taekwondo: roemloze aftocht voor opgeblonken spierbundel Taufatofua

  De opgeblonken spierbundel uit Tonga stal tijdens de openingsceremonie de show in bloot bovenlijf, maar vandaag in het taekwondo zong de 37-jarige een toontje lager. In de eerste ronde verloor Taufatofua met 24-3 van de Rus Vladislav Larin. Zijn toernooi zit er dus al meteen op.

  Herbekijk: Frank Raes en gasten bespreken de nachtelijke actie in Okiru

  Round-up van de nachtelijke actie met Catherine Van Eylen in Studio Tokio

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.