Ga naar de inhoud

Wist Van der Poel toch dat de plank weg was? "Heb het hem 100 keer gezegd"

 ma 26 juli 2021 17:24

De Sakura Drop. Een klein deel in de afdaling van het olympische mountainbikeparcours dat de wedstrijd mee bepaald heeft. Mathieu van der Poel vloog over zijn stuur. Naar eigen zeggen omdat een plankje ontbrak, maar dat wisten de Nederlanders volgens zijn ploegmaat Milan Vader. "We hebben het er in de ochtend nog over gehad."

"Voor mountainbikers is dat geen spectaculaire hindernis", zegt Milan Vader achteloos over de Sakura Drop. De nummer 10 in het mountainbike vandaag deelde een opvallend nieuwtje bij onze Nederlandse collega's van AD. 

 

"Met alle respect voor Mathieu, ik hoop dat hij oké is. Maar we hebben het er vanochtend over gehad", meent Vader. "Hij wou van het plankje rijden, maar ik zei dat het tijdens het testevent was weggehaald."

 

Tijdens de wedstrijd, voelde Vader de bui al hangen. "Ik zat een paar plekken voor Mathieu tijdens de race. Na een paar seconden hoorde ik het publiek schreeuwen en wist ik al hoe laat het was."

Milan Vader reed naar een 10e plek.

Bondscoach De Knegt: "Heb het hem 100 keer gezegd"

Mathieu van der Poel blijft erbij dat hij van niets wist. Bondscoach Gerben de Knegt reageert verbaasd. "Ik heb het van de week 100 keer tegen hem gezegd." 

 

"Maar misschien is hij het vergeten. Wat een domper", relativeert De Knegt. 

 

"Tijdens alle trainingen in de voorafgaande week lag bij die rots een plank, maar in de wedstrijd niet. Dat is normaal in het mountainbiken. We wisten dat die plank weg zou zijn, dit is gedurende de week meermaals besproken." 

 

"Mathieu gaf aan dat hij het toch niet wist. Hij houdt van springen, maar koos nu voor de veilige weg en rekende op de plank. Het enige wat ik mezelf kan verwijten is dat ik hem vooraf niet nogmaals expliciet heb aangegeven dat de plank weg zou zijn.”

We wisten dat die plank weg zou zijn, dit is gedurende de week meermaals besproken.

Bondscoach Gerben de Knegt
Gerben de Knegt (archief).

De lelijke val van Van der Poel:

Lees ook: