Ga naar de inhoud

3x3 Belgian Lions struikelen over topland Servië, maar kloppen Rusland

 zo 25 juli 2021 08:48
Rafaël Bogaert en Thierry Mariën vieren de zege tegen Rusland.
Rafaël Bogaert en Thierry Mariën vieren de zege tegen Rusland.

De 3x3 Belgian Lions blijven het goed doen op de Olympische Spelen. Op de tweede dag van het 3x3-toernooi begonnen ze met een knappe zege tegen Rusland: 21-16. Hun tweede partij verloren ze wel. Topland Servië was een maatje te groot: 21-14.

Ruime samenvatting van de 3x3 Belgian Lions tegen Rusland en Servië

Lions beginnen de dag met knappe zege tegen Rusland

De 3x3 Belgian Lions startten zaterdag uitstekend aan het toernooi met winst tegen het sterke Letland, maar tegen Japan lieten ze de zege uit handen glippen.

 

Op dag 2 kregen de Belgische mannen met Rusland opnieuw een taaie brok voor de kiezen. De nummer 6 van de wereld kon met de boomlange Ilia Karpenkov - 2,05m en 125 kilogram droog aan de haak - letterlijk en figuurlijk heel wat gewicht in de schaal leggen.

 

Maar de kleinere Belgen konden de foutenlast op de sterke Karpenkov beperken en speelden zelf opnieuw hun snelle, complexloze basketbal. Na een gelijk opgaand wedstrijdbegin namen Nick Celis en co mondjesmaat het commando over.

 

Het slome Rusland had het lastig met het vinnige spel van de Belgen en de vele Russische fouten werden door de Lions vakkundig afgestraft vanaf de vrijworplijn. Dankzij een secure afwerking, met onder meer 2 op 4 tweepunters, stoomde België naar een knappe 21-16-overwinning.

Bekijk de wedstrijd van de Belgian Lions tegen Rusland:

Dusan Bulut is met Servië te sterk voor de Lions

Servië is op dit olympische toernooi nog ongeslagen en daar konden ook de Belgen in hun 4e groepsmatch geen verandering in brengen. De Lions hielden wel een halve match gelijke tred met de nummer 1 van de wereld en schoven mee tot een 10-11-voorsprong.

 

Maar daarna was de energie bij de Belgen toch wat op en vielen de ballen niet meer zo vlot binnen. Servië kon rekenen op een uitstekende Dusan Bulut. Die liet maar liefst 13 punten optekenen en maakte de partij af met een tweepunter: 21-14.

 

Morgen zijn de Belgen opnieuw twee keer aan zet met een duel tegen onze noorderburen en een tegen China. Maandag volgt dan nog de laatste partij tegen Polen.

Bekijk de match van de Belgian Lions tegen Servië:

3x3 Belgian Lions: "Je ziet dat zij veel relaxer spelen"

Lees ook:
programma 3x3 Belgian Lions
zaterdag 24 juli Letland - België 20-21 verslag
zaterdag 24 juli België - Japan 16-18 verslag
zondag 25 juli Rusland - België 16-21 verslag
zondag 25 juli Servië - België 21-14 verslag
maandag 26 juli België - China  20-21 verslag
maandag 26 juli Nederland - België 17-18 verslag
dinsdag 27 juli België - Polen 16-14 verslag
eindfase

woensdag 28 juli

halve finale: België - Letland

8-21

verslag

woensdag 28 juli

strijd om brons

10-21 verslag