Ga naar de inhoud

3x3 Belgian Lions geven stunt tegen Letland geen vervolg tegen Japan

 za 24 juli 2021 16:03
Japan besliste de wedstrijd in de verlengingen.

De 3x3 Belgian Lions hebben geen vervolg kunnen breien aan hun stunt tegen Letland. Na een bijzonder spannend duel besliste Japan de wedstrijd in de verlengingen. De Lions begonnen nochtans goed, maar gingen onderuit met 16-18.

Alweer spanning tot de laatste seconde! 16-16 was de eindstand na 10 minuten, verlengingen moesten de wedstrijd beslissen. Het team dat als eerste twee punten wist te scoren, stak de overwinning op zak.

 

De Japanners scoorden snel een eerste keer, Celis had het moeilijk om zijn shots af te werken en miste twee keer onder de basket. Beide teams hielden het tempo in de wedstrijd, wat zorgde voor een uitputtingsslag.

 

Na sterk verdedigende werk van de Belgen, wist het gastland toch een gaatje te vinden in de defensie. De Lions verloren zo hun tweede partij op de Spelen. Een teleurstellig, want tot 3 minuten voor het einde hadden ze een comfortabele voorsprong van 6 punten.

3x3 Belgian Lions verliezen nipt na zenuwslopende overtime tegen Japan

Dure eenvoudige misser voor de Lions tegen Japan in overtime

Vervoort beslist eerste wedstrijd in bloedstollend slot

Met nog 55 seconden op de klok toonde Thibaut Vervoort zijn klasse, met een geweldig shot loodste hij de Belgian Lions van een 19-20 achterstand naar een 21-20 overwinning. Wedstrijden in het 3x3-basketbal eindigen automatisch nadat een team 21 punten haalt of de 10 minuten speeltijd verstreken zijn.

 

Letland hoort op deze Olympische Spelen bij de kanshebbers op een medaille dus de overwinning van de 3x3 Belgian Lions kan meteen als een stunt gezien worden. De Letten staan 4e op de wereldranglijst en hebben met Nauris Miezis de beste speler in het 3x3-basketbal ter wereld.

 

De beste 2 landen plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finales. De volgende 4 staan in de kwartfinales.

Het ultieme slot van de nagelbijter tegen Letland

programma 3x3 Belgian Lions
zaterdag 24 juli Letland - België 20-21  
zaterdag 24 juli België - Japan 16-18  
zondag 25 juli Rusland - België 4.35 u  
zondag 25 juli Servië - België 8.25 u  
maandag 26 juli België - China  4.35 u  
maandag 26 juli Nederland - België 11.40 u  
dinsdag 27 juli België - Polen 7.40 u  
Lees ook: