Ga naar de inhoud

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Spanje
0
0
0
0
0
0
0
1
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
1
Albanië
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Spanje
0
0
0
0
0
0
0
1
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
1
Albanië
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Spanje
0
0
0
0
0
0
0
1
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
1
Albanië
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0

meest recent

Bonucci: "Maakte Immobile de Belgen boos? Wij hebben ook eens met hem gelachen"

 ma 5 juli 2021 20:03
Immobile bleef voor dood liggen bij het eerste doelpunt van de Italianen.

Bij de Rode Duivels smaakt de uitschakeling tegen de Italianen nog zuur na, bij de Squadra Azzurri blikken ze al vooruit naar Spanje. Verdediger Leonardo Bonucci kwam toch nog eens terug op de match tegen de Belgen en het veelbesproken stukje komedie van Immobile bij het openingsdoelpunt. "Dat gebeurt nu eenmaal op een veld."

Na een duel met Jan Vertonghen, net voor de 1-0 van de Italianen, bleef Ciro Immobile kermend op de grond liggen. Maar zodra de bal van Barella tegen het net vloog, herstelde de aanvaller als bij wonder. Hij ging zelfs uitbundig meevieren met zijn ploegmaats.

 

"Maakte de actie van Immobile de Belgen boos? Dat zijn nu eenmaal dingen die op een veld gebeuren", verdedigde Bonucci zijn ploegmaat. "Hij had iets gevoeld. Ciro is een geweldig persoon. We hebben de kritiek ook gehoord, maar denken er niet meer aan. We hebben ook eens met hem gelachen."

Mancini: "Een makkelijke halve finale vind je niet op een EK"

Ondertussen hebben de Italianen de blik al gericht op de halve finale tegen Spanje.  "We weten dat het tegen Spanje niet gemakkelijk zal zijn en dat we opnieuw een geweldige match nodig hebben", zegt bondscoach Roberto Mancini. "We staan in een halve finale op het EK, een makkelijke wedstrijd zul je daar nauwelijks vinden."

 

"Spanje heeft een buitengewoon team. Ze hebben het voetbal jaren gedomineerd. Het tikitakavoetbal heeft hen veel succes gebracht en ze spelen het nog altijd erg goed. Ons voetbal is anders en we moeten proberen ons spel op te leggen."


Mancini blijft daarvoor rekenen op aanvaller Immobile, ook al scoorde hij na de eerste twee groepswedstrijden niet meer. "Hij heeft de afgelopen jaren veel doelpunten gemaakt. Het kan in een toernooi altijd gebeuren dat degene die het meest bekritiseerd wordt, de wedstrijd of het toernooi beslist."


Ook verdediger Leonardo Bonucci is op zijn hoede voor de Spanjaarden. "Vanaf de halve finales zijn er geen favorieten meer", zegt de verdediger. "Wij zijn aan een perfecte reeks bezig, terwijl Spanje het in het toernooi al moeilijk had. Maar dat is dinsdag van geen enkele tel meer. "

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: