meest recent

Blijft Roberto Martinez bondscoach? "Ik doe geen emotionele uitspraak"

 vr 2 juli 2021 23:59
De kwartfinale is het eindstation voor Roberto Martinez en zijn team.

Roberto Martinez is er ook op dit EK niet in geslaagd om de Rode Duivels naar een prijs te leiden. De bondscoach is uiteraard ontgoocheld, maar erkent ook de sterkte van Italië. "We moeten Italië feliciteren, ze hebben ervoor geknokt en stoten door." Over zijn toekomst wilde hij niet veel kwijt.

"We zijn op een zeer sterke tegenstander gebotst. Op dit niveau moet je de kwaliteiten van de tegenstander durven te benoemen. Zij hebben zich in de eerste helft beter aan de omstandigheden aangepast dan wij", zegt Martinez. "Maar ik kan mijn spelers niets verwijten, ze hebben in de tweede helft een enorme vechtlust getoond."

 

"We hebben ook kansen gecreëerd, maar we kregen de bal niet over de lijn. Het verschil was bijzonder klein. Dit zijn 2 sterke ploegen, jammer genoeg moest er één team verliezen en waren wij dat.”

 

De penaltytreffer van Lukaku kort voor de rust gaf de Belgen weer hoop. “We hebben goed gereageerd na die 2-0-achterstand. In zo'n situatie kan je het ook opgeven, maar we lieten ons hoofd niet hangen. In de tweede helft zaten we beter in de match. We werden dominanter en creëerden kansen, het was een open wedstrijd. Dat was ook te verwachten in een duel met 2 gelijkaardige ploegen.”

 

“Het is jammer dat we die tweede goal niet konden maken. Dat had het momentum veranderd en dan hadden we het wellicht kunnen afronden. Maar we moeten Italië feliciteren, zij hebben ervoor gevochten en stoten door. Dit doet pijn, maar we moeten hier ook uit groeien.”

 

"Italië is een heel dynamische ploeg en ze hebben nu ook vertrouwen. We hebben de wedstrijd onvoldoende in handen genomen, maar zij hadden het momentum in de eerste helft. Na de rust konden we dat keren, maar jammer genoeg konden we niet genoeg scoren."

Ik kan mijn spelers niets verwijten, ze hebben in de tweede helft een enorme vechtlust getoond.

Roberto Martinez

"Ons doel niet bereikt, maar we mogen trots zijn"

Roberto Martinez strooide nog eens met lof voor zijn spelers, ondanks de uitschakeling. "De spelers hebben niks fout gedaan. De uitvoering en de inzet waren er. Kevin De Bruyne heeft een ongelofelijke toewijding getoond. Ze hebben er alles aan moeten doen om hem op te lappen. Hij heeft de wedstrijd uitgespeeld en alles gegeven. Dat is de mentaliteit van deze ploeg."


"Iedereen thuis moet erg trots zijn op deze spelers. Jammer genoeg hebben we ons doel niet bereikt. We wilden op Wembley raken en de titel pakken. Daar zijn we altijd open over geweest. Maar we moeten trots zijn, de spelers hebben alles gegeven."

 

De vraag is nu of enkele anciens zullen afhaken bij de nationale ploeg. "Dit hoeft niet het einde te zijn voor sommige spelers. De volgende wedstrijden zijn al in september, dat is niet zo lang meer. We moeten het stof eerst laten neerdwarrelen. Daarna kunnen we weer opbouwen.”

Over zijn toekomst: "Daar kan ik nu niet over praten"

Op de internationale persconferentie kreeg Roberto Martinez nog een vraag over zijn toekomst. Of hij de Rode Duivels in het najaar nog zou coachen in de Nations League en volgend jaar op het WK in Qatar?

 

"Op dit moment kan ik moeilijk over iets anders praten dan over de nederlaag en onze uitschakeling", antwoordde hij.

 

"Ik wil ook geen emotionele uitspraken doen. De teleurstelling overheerst nu."

Lees ook: