Declercq: "Ik schat deze zege van Cavendish nog hoger in dan de vorige"

  Tim Declercq werkte zich uit de naad als locomotief.

  6 ritten achter de rug, 3 ritzeges voor Deceuninck-Quick Step. "Onze Tour kan al niet meer stuk", glimlacht locomotief Tim Declercq. "Maar dat betekent niet dat we een kans zomaar laten passeren."

  Tim Declercq moest weer stevig aan de bak om Greg Van Avermaet en Roger Kluge nog in te rekenen en de sprinters een kans te geven. "Ik had een relatief rustige dag verwacht, maar blijkbaar waren er vandaag toch heel wat geïnteresseerden om mee te gaan in de vlucht."

   

  "Uiteindelijk is het maar een ontsnapping van twee renners, maar het ging ook niet over "Polle van achter de hoek". We moesten nog serieus uit ons pijp komen om Van Avermaet en Kluge te grijpen. We hebben zelfs Dries Devenyns moeten opsouperen om het gat dicht te rijden."

  Moest Cavendish ooit het record halen van Merckx, betekent dat niet dat hij een betere coureur is.

  Maar het zware werk loonde, want Deceuninck-Quick Step zag Mark Cavendish een tweede sprint op rij winnen. Met zijn 32 ritzeges komt hij steeds dichter bij de 34 van Eddy Merckx.

   

  "Dat record leeft meer bij de journalisten dan bij Cav", zegt Declercq. "En moest hij het ooit halen, betekent dat niet dat hij een betere coureur is dan Merckx. Cavendish leeft meer van de emoties."

   

  "Hij heeft bewezen dat hij er weer staat. Misschien moeten we deze overwinning wel hoger inschatten dan de vorige. Veel renners zouden in zijn situatie vrede nemen met die ene overwinning, maar je ziet dat hij de mentaliteit van een kampioen heeft."

   

  "Onze Tour kan al niet meer stuk. Maar als je deze ploeg kent, weet je dat we een volgende kans niet zomaar zullen laten passeren."

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1individuele tijdritKopenhagen - Kopenhagen13,2 kmLampaertLampaert
  2wegwedstrijdRoskilde - Nyborg199,2 kmJakobsenvan Aert
  3wegwedstrijdVejle - Sønderborg182 kmGroenewegenvan Aert
  4wegwedstrijdDuinkerke - Calais171,5 kmvan Aertvan Aert
  5wegwedstrijdLille - Arenberg157 kmClarkevan Aert
  6wegwedstrijdBinche - Longwy219,9 kmPogacarPogacar
  7wegwedstrijdsemi bergetappeTomblaine - La Planche des Belles Filles176,3 kmPogacarPogacar
  8wegwedstrijd