Dan toch Tourprotest: eerst minuut pauze, dan in colonne met 30 km/u

  Het peloton hield de trappers even stil.

  Het peloton pakt dan toch uit met een protestactie tegen de onveilige koersomstandigheden in de Tour. Eerst werd een minuut voet aan grond gezet, daarna werd ruim 10 kilometer aan een gezapig tempo voortgereden.

  Geen staking, wel "respect voor de veiligheid van de renners". Dat was de duidelijke eis van het Tourpeloton voor de start van de 4e etappe.

   

  Maar meteen na de officiële start volgde er toch een protestactie. De renners zetten voet aan grond en bleven een minuut stilstaan om hun onvrede te uiten over het hectische openingsweekend met veel valpartijen.

   

  De renners kropen daarna wel weer op het zadel, maar hielden het bij een gezapig tempo van net geen 30 km/u. In colonne werkten ze de eerste 10 kilometer af.

   

  Tot Brent Van Moer (Lotto-Soudal) de knuppel in het hoenderhok gooide. Na het uitvallen van Caleb Ewan krijgt het 23-jarige talent een kans om voor een ritzege te gaan. In de Dauphiné ging hij nog met de eerste rit aan de haal.

  VIDEO: Prikactie van de renners: "Kwart van het peloton is ingepakt"

  Bekijk hier de protestactie:

  Lees ook: