Ga naar de inhoud

Marc Marquez is helemaal terug met eerste GP-zege sinds zware crash

 zo 20 juni 2021 15:06
Marc Marquez mocht weer proeven van de overwinning.

Marc Marquez heeft in Duitsland zijn eerste MotoGP gewonnen sinds 2019. Voor de zesvoudige wereldkampioen was het ook zijn eerste overwinning sinds zijn zware crash in Jerez. Is zijn blessureleed eindelijk achter de rug?

Marquez miste het volledige vorige seizoen door een gecompliceerde armbreuk, die hij had opgelopen in de eerste GP van 2020 in Spanje . De Honda-rijder moest maandenlang revalideren en miste ook de eerste twee GP's van dit seizoen.

 

In april verscheen Marquez weer aan de start in Portugal en lang heeft de Spanjaard niet moeten wachten op succes. In de laatste drie GP's viel Marquez nog uit, maar op de Sachsenring in Duitsland schoot hij voor het eerst sinds 2019 raak.

 

Hij haalde het in Hohenstein-Ernstthal voor de Portugees Miguel Oliveira (KTM) en de Fransman Fabio Quartararo (Yamaha). Quartararo verstevigde zo zijn leidersplaats in de WK-tussenstand.

 

Sinds 2010 won Marquez steeds in Duitsland, eerst in de 125cc-klasse (nu Moto3), daarna twee keer in de Moto2 en sinds 2013 steeds in de MotoGP. Vorig jaar ging de GP van Duitsland niet door vanwege het coronavirus.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eerste punten voor Barry Baltus

In de Moto2 heeft Barry Baltus in de GP van Duitsland zijn eerste punten veroverd. In de achtste WK-manche eindigde de 17-jarige Belg, die rijdt voor NTS RW Racing GP, op de veertiende plaats.

 

Baltus moest starten op de dertigste en laatste plaats op de grid. Met een goede start en een foutloze race, en geholpen door een reeks crashes, sleepte Baltus toch een veertiende plaats in de wacht, het voorlopig beste resultaat in zijn jonge carrière in de Moto2.