Ga naar de inhoud

Finse bondscoach: "Match tegen Belgen is belangrijkste uit onze geschiedenis"

 zo 20 juni 2021 15:01
Kanerva in actie.

Finland droomt ervan om als debutant op dit EK door te stoten naar de 1/8e finales. De Finnen hebben daarvoor waarschijnlijk wel een punt nodig tegen de Rode Duivels. "Het is een compliment dat de Belgische bondscoach zijn sterren al opstelt."

In de groep van de Belgen zijn alleen de Rode Duivels zelf al zeker van hun plek in de volgende ronde. Finland, Rusland en Denemarken proberen op de slotspeeldag nog de 2e of 3e plek te bemachtigen. 

 

"Wij hebben een grote droom in onze eigen handen. Het is mooi dat we deze kans krijgen. We gaan er alles aan doen om onze droom te realiseren", zei bondscoach Markku Kanerva daags voor de match tegen de Belgen. "Dit is de belangrijkste match uit de Finse voetbalgeschiedenis."

 

"We hebben zelfs nog een kans om de groep te winnen. We moeten ons vooral concentreren op onze eigen match. Ik hoop dat ik de informatie uit Kopenhagen (waar Rusland tegen Denemarken speelt, red.) niet zal nodig hebben."   

 

Roberto Martinez kondigde al aan dat Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Axel Witsel en Thomas Vermaelen in de basis zullen staan. En dat vond zijn Finse collega een compliment. "We zullen tegen sterren spelen. De Bruyne is bijvoorbeeld een speler die niet stilstaat. Hij blijft de ruimtes zoeken. Maar we spelen niet tegen een speler, België heeft op elke positie de beste opties. Het is een grote ploeg, wie er ook start."

We hebben een grote droom en we hebben die nog in eigen handen.

Uronen: "De mooiste periode uit onze carrière"

Jere Uronen flankeerde zijn coach tijdens de persbabbel. De speler van Genk is gebeten om zich te tonen op dit EK. "De voorbije 6 maanden heb ik twee keer zo hard gewerkt om mij hier te kunnen tonen", benadrukte Uronen, die bij Genk nog een jaar contract heeft. "Ik ben heel gemotiveerd en tevreden dat ik kan spelen."


"Onze grootste droom was de kwalificatie voor dit toernooi, maar het hoeft nog niet te stoppen. Nu is het onze ambitie om ook de groepsfase door te komen. We weten hoe groot dit is voor ons land en willen alle Finnen trots maken. We moeten onze families al een maand missen maar we willen doorgaan. Voor mij en het team is dit de mooiste periode uit onze carrière. We willen niet dat dit nu eindigt."


Van het thuisfront krijgen de Finnen heel veel steun, zei Uronen nog. "We krijgen heel veel boodschappen, voelen heel veel steun. Zelfs de president stak ons een hart onder de riem. Het is hartverwarmend."

Uronen bij Genk.
Lees ook: