Ga naar de inhoud

Kévin Reza hangt zijn fiets op het einde van het seizoen aan de haak

 za 19 juni 2021 13:22
De 33-jarige Fransman Kévin Reza reed vorig jaar de Tour.

Kévin Reza heeft laten weten dat hij er aan het einde van het seizoen mee stopt. De 33-jarige sprinter van B&B Hotels is al elf jaar actief in het profpeloton, maar houdt het nu voor bekeken. "Ik kan het niet langer meer opbrengen", zegt Reza.

In een persbericht van zijn ploeg verduidelijkt Kévin Reza zijn afscheid. "Mijn beslissing is in de laatste weken versterkt geweest. De spanning in een peloton, de risico's die sommige renners nemen en de inspanningen bij elke versnelling, uit het zadel, keer op keer... Ik voel dat ik het niet langer meer kan opbrengen."

 

De Franse sprinter van B&B Hotels reed onlangs nog de Ronde van België. "In België stelde ik vast dat mijn conditie in orde was, maar het mentale niet. Mijn lichaam kan niet langer de druk aan. Voor de televisie lijkt de voorbereiding op een sprint gemakkelijk en vlot te gaan, maar in de realiteit is het anders."

 

Reza zal ook niet starten in de Tour komende zaterdag. "Ik wil rust nemen in juli om me voor te bereiden op mijn laatste wedstrijden. Daarna is het afgelopen. Wat de toekomst zal brengen, weet ik nog niet."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.