Ga naar de inhoud
Europees Kampioenschap
speeldag 1

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0

Martinez over Finland: "De Bruyne, Hazard, Witsel en Vermaelen starten"

 vr 18 juni 2021 16:41
Roberto Martinez daags na Denemarken.

De Rode Duivels zijn zeker van hun ticket voor de 1/8e finales. En dus kan bondscoach Roberto Martinez iets rustiger toeleven naar de laatste groepsmatch tegen Finland. Al zal er wel voluit voor de zege gespeeld worden. "We willen groepswinnaar worden", verzekerde de coach.

Gisteren wilde Martinez nog niet over de match tegen Finland praten, vandaag mocht dat al wel. "Dat wordt een belangrijke match om nog te groeien in het toernooi", vertelde de bondscoach. 

 

De Belgen hebben aan een punt genoeg om groepswinnaar te worden. Maar willen we dat wel? De nummer 1 uit de poule botst al snel op toplanden als Italië en Frankrijk. "We willen alle matchen winnen en eerste worden in de groep", was Martinez duidelijk. "We denken niet in functie van de makkelijkste weg richting de finale."

 

Ook een B-team komt er dus niet. "Dat bestaat ook niet. Op dit toernooi zijn er 5 wissels dus je hebt 15 of 16 spelers die het verschil kunnen maken. Dat zag je gisteren ook."

 

Al zijn kaarten gooide Martinez nog niet op tafel, maar toch een aantal. "Het plan is om de invallers van gisteren aan de match te laten beginnen." Dan heeft de bondscoach het over Axel Witsel, Eden Hazard en Kevin De Bruyne. "Gisteren behaalden we een dubbele zege. De drie punten, maar ook het feit dat die spelers nu klaar zijn om te starten. De stap daarna is dan om te kijken of ze ook 90 minuten kunnen spelen."

We denken niet aan de mogelijk makkelijkste weg naar de finale

Ook Thomas Vermaelen zal starten. Volledig volgens plan. "Boyata zou spelen tegen Rusland, Denayer tegen Denemarken en Vermaelen tegen Finland. Het is het duo Vertonghen-Alderweireld dat voor stabiliteit zorgt. Ik vertrouw Thomas Vermaelen voor 100 procent. Ik ben niet ongerust over hem."


Het is dus geen teken van wantrouwen richting Jason Denayer. "Hij maakte gisteren een fout bij die tegengoal. Fouten horen bij het voetbal. Maar hij is dat moment te boven gekomen. Na die fout heeft hij wel goed gespeeld. Dat toont aan dat hij een volwassen speler is. De drie verdedigers hebben het na de rust heel goed gedaan."


Met de inbreng van Witsel en De Bruyne kwam er meer rust in de Belgische ploeg. "Niet al onze problemen zullen verdwijnen als zij starten. Ook de defensieve problemen niet. Ik ben niet bezorgd over onze individuele kwaliteit, we waren als team niet goed. Wij verdedigen met 11 en als iemand te laat komt, heeft dat een domino-effect."


Of Romelu Lukaku maandag speelt, staat nog niet vast. "We moeten kijken hoe hij herstelt van de voorbije twee wedstrijden. Maar het staat vast dat Romelu altijd wil spelen."

Lees ook: