Ga naar de inhoud
Europees Kampioenschap
speeldag 1

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Slovenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Denemarken
0
0
0
0
0
0
0
1
Engeland
0
0
0
0
0
0
0
1
Servië
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Slovenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Denemarken
0
0
0
0
0
0
0
1
Engeland
0
0
0
0
0
0
0
1
Servië
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Slovenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Denemarken
0
0
0
0
0
0
0
1
Engeland
0
0
0
0
0
0
0
1
Servië
0
0
0
0
0
0
0

Phillips ontpopt zich tot revelatie van Engeland: "Ik kreeg zo'n 300 berichten"

 do 17 juni 2021 11:03
Kalvin Phillips speelde een geweldige wedstrijd tegen Kroatië.
Kalvin Phillips speelde een geweldige wedstrijd tegen Kroatië.

Niet Kane, niet Phil Foden, maar wel Kalvin Phillips was tegen Kroatië de uitblinker bij de Engelsen. De 25-jarige middenvelder kon nauwelijks geloven dat hij een basisplaats op een EK te pakken had. "Het was een zeer trots moment."

Phillips speelde in de 1-0-zege tegen Kroatië een dijk van een wedstrijd. De felicitaties vlogen dan ook in het rond. "Ik kreeg zo veel berichten", vertelt hij. 

 

"Ik denk dat het 3 uur duurde om de groepschat van de familie te lezen. Er waren zo'n 300 berichten. Daarin stond vaak "goed gedaan" en "zo trots op je"."

 

Phillips wist ook nauwelijks waar hij het had nadat bondscoach Gareth Southgate hem had verteld dat hij zou starten. "Mijn eerste reactie was: "oh God, hier zijn we dan. Ik kan het niet geloven". Het voelde alsof mjin hart even stilstond. Het was een heel trots moment."

Mijn eerste reactie was: "oh God, hier zijn we dan. Ik kan het niet geloven".

Kalvin Phillips over zijn basisplaats.

In de voetsporen van David Beckham

Phillips voetbalde tegen Kroatië een leuke statistiek bij elkaar. Hij is sinds David Beckham de eerste Engelse speler die in zijn eerste EK-wedstrijd een assist geeft. "De wow-factor was toen Raheem Sterling scoorde. Iedereen ging in de hoek vieren waar mijn moeder zat."

 

Gareth Southgate stuurde zijn 25-jarige middenvelder de wei in met opvallende raad. "Speel gewoon hoe je normaal zou spelen", vertelde de bondscoach volgens Phillips. "Amuseer je. Doe niets anders dan dat je normaal zou doen. Dan ben ik er zeker van dat je het goed zal doen."

De wow-factor was toen Sterling scoorde. Iedereen ging in de hoek vieren waar mijn moeder zat.

Kalvin Phillips

Het aandeel van Marcelo Bielsa

De speler van Leeds floreerde dit seizoen bij zijn club onder de vleugels van coach Marcelo Bielsa."Sinds hij arriveerde, heeft hij mij veranderd. Ik had nooit gedacht dat ik de voetballer zou worden die ik vandaag ben."

 

"Natuurlijk droom je ervan als kind. Maar hier echt aanwezig zijn en de stappen zetten die ik heb gezet... Hij heeft er een groot aandeel in."

 

Na Kroatië ligt de focus nu helemaal op Schotland. Een meer dan interessant burenduel, zegt ook Kalvin Phillips. "We weten dat er veel passie in die wedstrijd zal zitten."

 

"Er zullen veel spelers zijn die willen winnen. Dus er zal wel een beetje pit in zitten, maar dat is niets persoonlijks. Dat is gewoon voetbal."

 

Engeland en Schotland kijken elkaar morgen om 21u in de ogen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: