Ga naar de inhoud
Europees Kampioenschap
speeldag 1

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Slovenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Denemarken
0
0
0
0
0
0
0
1
Engeland
0
0
0
0
0
0
0
1
Servië
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Slovenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Denemarken
0
0
0
0
0
0
0
1
Engeland
0
0
0
0
0
0
0
1
Servië
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Slovenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Denemarken
0
0
0
0
0
0
0
1
Engeland
0
0
0
0
0
0
0
1
Servië
0
0
0
0
0
0
0

Christian Eriksen weer bij bewustzijn na reanimatie en sprak met ploegmaats vanuit ziekenhuis

 za 12 juni 2021 19:24
Eriksen
Christian Eriksen was weer bij bewustzijn toen hij het veld verliet.

Christian Eriksen is tijdens de EK-interland tussen Denemarken en Finland plots in elkaar gestuikt. Hij werd een tiental minuten op het veld gereanimeerd, maar was weer bij bewustzijn toen hij het stadion verliet. De Deense sterspeler is afgevoerd naar het ziekenhuis, zijn toestand is stabiel.

VIDEO: Dokter Willems geeft uitleg over hartstilstand Eriksen

De wedstrijd tussen Denemarken en Finland naderde het einde van de eerste helft toen Christian Eriksen plots in elkaar stuikte. Zijn ploegmaats zagen meteen de ernst van de situatie en het medische personeel was snel ter plaatse.

 

De Deense spelers schermden hun ploegmaat af voor de fans en de tv-camera's, terwijl de dokters hartmassage aan het geven waren. Na een tiental minuten werd Eriksen op een brancard weggedragen en verlieten alle spelers het veld.

 

Eriksen was op dat moment weer bij bewustzijn. De speler van Inter, ploegmaat van Lukaku, werd afgevoerd naar het ziekenhuis. De UEFA liet weten dat zijn toestand stabiel is. Hij zou wakker zijn en kunnen praten en zijn vriendin is in zijn buurt.

 

De match tussen Denemarken en Finland werd gestaakt, maar na de geruststellende berichtgevingen rond Eriksen werd in samenspraak met de spelers beslist om ze toch nog na een lange onderbreking te hervatten. 

 

De Deense bondsvoorzitter Peter Moller verklaarde dat Eriksen met zijn ploegmaats heeft gesproken vanop zijn ziekenbed.

 

Uit respect voor zijn situatie en wegens de schokkende beelden bieden we de beelden niet aan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Eriksen
Verbijstering bij de Deense spelers tijdens de reanimatie van hun ploegmaat.
Lees ook: