Ga naar de inhoud

Lars Boom wordt ploegleider van Lotte Kopecky bij SD Worx

 do 10 juni 2021 17:35
Lars Boom
Lars Boom

Lars Boom gaat aan de slag als ploegleider bij wielerploeg SD Worx, het team waar Lotte Kopecky de volgende 3 jaar voor zal rijden. Jolien D'hoore beëindigt dit seizoen haar loopbaan bij het team. Boom, die onlangs vertrok bij Liv Racing, heeft voor 2 jaar getekend. Hij begint op 1 oktober aan zijn nieuwe baan.

De 35-jarige Lars Boom zal bij SD Worx samen met Danny Stam de technische staf vormen. Bij het team komt de Nederlander met Anna van der Breggen en Chantal van den Broek-Blaak twee landgenoten tegen die na hun loopbaan in de volgauto zullen stappen.

 

"Ik loop pas een half jaar mee als ploegleider in het vrouwenpeloton", aldus Boom, die zich in de wintermaanden gaat bezighouden met de jonge veldrijdster Kata Blanka Vas uit Hongarije.

 

"Ik denk dat ik nog veel van Danny kan leren. Het lijkt me ook leuk om met Anna en Chantal samen te werken, die op de fiets alles hebben meegemaakt in het vrouwenwielrennen en volgend jaar ook aan een nieuwe uitdaging gaan beginnen."

 

"Met mijn jarenlange ervaring in het mannenwielrennen hoop ik een bepaalde visie te kunnen delen. We hebben allemaal verschillende inzichten in het wielrennen, waardoor we een mooie combinatie kunnen vormen."

 

Boom vertrok vorige week bij Liv Racing, omdat hij bij de ploegleiding had aangegeven voor volgend jaar een aanbod van een andere ploeg te willen accepteren. "Ik had het bij mijn vorige ploeg goed naar mijn zin. Maar wanneer de beste vrouwenploeg uit het peloton bij je aanklopt, voelt dat natuurlijk als een mooie en unieke kans", aldus Boom.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.