Ga naar de inhoud

Nog maar eens een (Amerikaanse) titel erbij voor Simone Biles

 ma 7 juni 2021 10:54
Simone Biles
Simone Biles triomfeert in het midden.

Simone Biles heeft met overmacht haar 7e Amerikaanse allroundtitel veroverd. De 24-jarige Biles was een klasse apart in Forth Worth. Ze eindigde op een puntentotaal van 119,650. Dat is bijna 5 punten meer dan Sunisa Lee, die als 2e eindigde.

Biles zette de hoogste scores neer op sprong, balk en de vloer. Alleen op de brug met ongelijke leggers eindigde ze niet als eerste, daarop was Lee de beste. 

 

Met zeven nationale allroundtitels heeft Biles nu alleen het record in handen in de Verenigde Staten. Ze deelde het record met Clara Schroth-Lombady, die in de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw zes keer de beste allroundturnster van de VS was.

 

Biles ligt volledig op koers voor de Olympische Spelen. Ze pakte vijf jaar geleden op het mondiale sportevenement in Rio de Janeiro vier keer goud. Alleen op de balk moest ze genoegen nemen met een andere kleur (brons).

Tweets:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.