Ga naar de inhoud

Filip De Wilde 21 jaar later: "Rode kaart was een opluchting"

 wo 2 juni 2021 13:20
Filip De Wilde
19 juni 2000: Filip De Wilde moet van het terrein in de match tegen Turkije.

In het Canvas-programma Het EK van de Duivels blikken oud-internationals Gert Verheyen en Filip De Wilde terug op Euro 2000 in eigen land. Aanvaller Verheyen vertelt over de druk die hij voelde als international en over zijn allerbeste tegenstander. Doelman De Wilde heeft het over zijn rode kaart in de match tegen Turkije.

Gert Verheyen: "Zelden plezier gehad"

Gert Verheyen is doodeerlijk in de aflevering over Euro 2000. Spelen voor de Rode Duivels is voor hem altijd dubbel geweest.

"Paolo Maldini geraak je niet voorbij"

De match tegen Italië is de dag waarop Gert Verheyen Paolo Maldini tegen het lijf loopt. Vaak letterlijk. Maldini is voor Verheyen de beste speler waar hij ooit tegen gespeeld heeft. 

Filip De Wilde: "Gevoel van opluchting"

In de slotminuten van de match tegen Turkije wordt Filip De Wilde van het veld gestuurd. 21 jaar later geeft de voormalige doelman toe dat die rode kaart eigenlijk een opluchting was voor hem. 

VRT NU

Uitgeschakeld in de groepsfase

In 2000 waren de Rode Duivels er voor het eerst sinds 1984 nog eens bij op het Europees kampioenschap. België organiseerde samen met Nederland de eindronde.

 

Een succes werd het niet voor onze nationale ploeg. De groepsfase was meteen het eindstation. Zweden ging nog voor de bijl (2-1), maar daarna verloor België van Italië (2-0) en Turkije (2-0).

meer: