Ga naar de inhoud

Wheeliekoning Van der Poel amuseert zich tijdens MTB-ritje met Merlier en Rickaert

 zo 11 april 2021 16:35
Van der Poel leefde zich uit op zijn mountainbike.

Na zijn tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen van afgelopen weekend heeft Mathieu van der Poel de focus alweer herlegd naar het mountainbikeseizoen. De Nederlandse alleskunner ging vandaag op pad met ploegmaats Tim Merlier en Jonas Rickaert en etaleerde ook op de mountainbike zijn kunsten op twee wielen.

Na de teleurstelling van de Ronde van Vlaanderen heeft Mathieu van der Poel de racefiets aan de kant geschoven, maar op zijn mountainbike trok de Nederlander toch nog eens de Vlaamse Ardennen in. Ploegmaten Jonas Rickaert en Tim Merlier namen Van der Poel mee op sleeptouw.

 

Het drietal schuwde de hoogtemeters niet, zo trokken ze onder andere over de Kwaremont, de Hotond en de Taaienberg. Van der Poel deed het trouwens ook niet allemaal op twee wielen. Om het boeiend te houden reed hij op sommige verharde stukken baan enkel op zijn achterwiel.

VIDEO: De straffe wheelie van Van der Poel

VIDEO: Merlier en Rickaert trekken zich omhoog op een bospad

Het Strava-ritje van de drie musketiers: