Belgische weelde op EK indoor: goud voor Elise Vanderelst op 1.500m

  Elise Vanderelst glundert met de Belgische vlag op het EK indoor.

  België heeft zijn derde medaille en tweede titel beet op het EK atletiek in Polen. Elise Vanderelst (23) zette de finale van de 1.500 meter indrukwekkend naar haar hand. "Ik kan het bijna niet geloven", vertelde Vanderelst.

  Elise Vanderelst verovert goud op de 1.500 meter op het EK indoor

  De finale van de 1.500 meter werd een tactische race en Elise Vanderelst liet zich niet vangen. Ze liet de Spaanse vrouwen het - trage - tempo bepalen en wachtte geduldig haar kans af.

   

  Op enkele ronden van het einde was dat moment gekomen. Vanderelst maakte zich vrij en zette buitenom de achtervolging in op de Spaanse Guerreiro. Die had geen verhaal tegen de snelheid van onze landgenote en Vanderelst snelde naar de Europese titel in 4'18"44.

   

  Na het goud voor Nafi Thiam en het zilver van Noor Vidts is het al de derde Belgische medaille op het EK indoor in Torun. Met die twee gouden en een zilveren medaille voert België de medaillestand aan.

  "Ik dacht dat er nog iemand in mijn rug zat"

  "Ik kan het bijna niet geloven", vertelde Elise Vanderelst in een eerste reactie. "Ik had dit echt niet verwacht, want gisteren had ik een tamelijk lastige reeks gehad, waarin ik heel wat energie verspeeld had."

   

  "Nadien heb ik mijn coach overlegd om het tactische plan aan te passen en we besloten dat ik aan de binnenkant moest blijven. Toen ik zag dat er een opening kwam, heb ik me er meteen ingegooid."

   

  "Met een versnelling ging ik voorbij het groepje. Guerrero liep nog voor mij, maar ik wist dat ik haar kon inhalen. Ik ging haar meteen voorbij en bleef maar lopen, want ik dacht zelfs dat ik de anderen nog in mijn rug had."

   

  Vanderelst zorgde al voor de derde Belgische medaille op het EK indoor. "Het is echt ongelooflijk. De sfeer in de ploeg is dan ook geweldig goed."

  Elise Vanderelst wil deze zomer natuurlijk ook schitteren op de Olympische Spelen in Tokio. "Momenteel ben ik nog niet gekwalificeerd", vertelt Vanderelst.

   

  "Maar ik denk dat deze zege me toch heel wat punten zal opleveren, ook al was de chrono niet uitzonderlijk. Ik sta ook niet al te slecht in de ranking, dus de Spelen, dat is toch wel mijn doel komende zomer."

  Bekijk de finale van de 1.500 meter

  Elise Vanderelst: "Ik kan het nog niet geloven"