Ga naar de inhoud
Goud voor Elise Vanderelst op de 1.500m.

EK indoor: Vanderelst (1.500m) bezorgt België 2e EK-goud, Smets (polsstok) is 7e

 za 6 maart 2021 20:30

België heeft dag 3 op het EK atletiek indoor in Torun afgesloten met een derde medaille: Elise Vanderelst snelde na een fantastische race naar goud op de 1.500m. Fanny Smets werd dan weer verdienstelijk 7e in de finale van het polsstokspringen.

EK indoor - avondsessie zaterdag

21:24

Tot morgen!

Wij ronden af, maar verwelkomen u morgen maar al te graag opnieuw bij Sporza, om op de eerste rij te zitten voor de slotdag van dit EK. Tot dan!

21:21

Einde van dag 3 op het EK in Torun

Alle actie zit erop voor vandaag. Tijdens de ochtendsessie wisten eerst Kimeli en Hendrix zich te plaatsen voor de finale op de 3.000m, daarna lukte het ook Zagré en Berings om door te stoten naar de halve finales op de 60m horden.


Het bleek een voorbode voor een nog mooiere avondsessie, met eerst een verdienstelijke 7e plaats voor Fanny Smets in het polsstokspringen. Het hoogtepunt volgde niet veel later met de gouden race van Elise Vanderelst op de 1.500m.


Morgen zijn we in het Poolse Torun toe aan de slotdag op dit EK, met maar liefst 6+4 Belgen die in actie komen. Vooral de Belgian Tornado's (4x400m) lijken een grote kans te maken om het Belgische medailletotaal nog wat aan te dikken.

21:16

Na twee dagen voert België de medaillestand aan in Torun:

21:08

Alle medailles zijn vandaag verdeeld: Zwitserse Moser wint polsstokspringen

Ook in het polsstoknummer bij de vrouwen kennen we de nieuwe Europese kampioene. De Zwitserse Angelica Moser gaat als enige over 4m75 en verzekert zich van goud. De Sloveense Tina Tutej gokt en probeert over 4m80 te springen, maar komt na een eerste mislukte poging terug op haar beslissing. Zilver dus voor Tutej, het brons is voor de Britse Bradshaw. Fanny Smets is knap 7e.

21:05

Fanny Smets eindigt 7e in het polsstokspringen:

21:02

Italiaan Jacobs demonstreert op 60m bij de mannen

21:01

Italiaan Jacobs demonstreert op de 60m

"We hadden het eigenlijk in de reeksen al zien aankomen", zegt Kris Meertens. Niet Volko of Kranz, maar de Italiaan Marcell Jacobs snelt autoritair naar de Europese titel op de 60m. 


"Deze voorsprong doet denken aan Usain Bolt", vertelt Meertens over Jacobs, die met zijn 6"47 bovendien ook nog een beste wereldjaarprestatie laat optekenen.

21:00

Jan Volko, een heel gelovige man in dit heel gelovige Polen. Dat kan misschien wel helpen.

Kris Meertens
20:58

Finale op de 60m sprint bij de mannen

We gaan stilaan naar het laatste nummer van deze avond: de 60m bij de mannen. Geen Kobe Vleminckx in de finale, die deze voormiddag 5e werd in zijn halve finale.


Voor goud kijken we vooral naar Kevin Kranz, de snelste man van het jaar, en Jan Volko, de titelverdediger. Maar zoals Kris Meertens ons vertelt: "Het ligt allemaal dicht bij mekaar."

20:55

Ook de polsstokcompetitie bij de vrouwen is stilaan aan haar apothéose toe. In de strijd om goud zijn ze nog met z'n tweeën overgebleven: de Zwitserse Angelica Moser en de Sloveense Tina Tutej. Het brons is voor de Britse Holly Bradshaw, die niet over 4m70 geraakte.

20:52

Dat je dat maar weet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
20:52

Goud voor Oekraïne in het verspringen, zilver voor wereldkampioene Mihambo

Om opnieuw op onze vorige vraag te antwoorden: nee, want Mihambo's laatste sprong gaat de mist in. Goud dus voor Bech-Romantsjoek, die door het dolle heen is. Mihambo baalt, want ze ziet finaal het goud nog uit haar handen glippen.

20:49

Om op de vorige vraag te antwoorden: ja, want de Oekraïense Bech-Romantsjoek springt bij haar laatste poging 6m92, 4 cm verder dan Mihambo. Heeft de Duitse nog een antwoord klaar?

20:45

In het verspringen bij de vrouwen zijn ze bezig aan de laatste springronde. Kan iemand de Duitse Mihambo nog van de troon stoten?

20:42

Mayer sluit dag 1 van zevenkamp af als leider

Kevin Mayer heeft in het hoogspringen orde op zaken gesteld. Met een sprong over 2m04 werd hij 4e in het onderdeel, dat gewonnen werd door de Wit-Rus Andralojts met een sprong over 2m10.


Mayer leidt na 4 onderdelen met 3571 punten voor de Zwitser Simon Ehammer, met 3538 punten. De Spanjaard Ureña staat derde met 3424 punten.

20:38

Elise Vanderelst: "Ik besef het nog niet goed"

20:34

Crestan: "De laatste 300m waren helaas te zwaar"

20:32

Scaunet: "Ik had niet de benen vandaag om te reageren"