Ga naar de inhoud

Bauke Mollema soleert naar de zege in Trofeo Laigueglia, Mauri Vansevenant is knap 3e tussen toppers

 wo 3 maart 2021 16:03
Bauke Mollema maakt het zegegebaar.

Bauke Mollema heeft de Trofeo Laigueglia (1.pro) gewonnen. De ervaren Nederlander van Trek-Segafredo rondde een aanval knap af in de eerste Italiaanse koers van het wielerseizoen. De jonge Mauri Vansevenant (Deceuninck-Quick Step) ging bergop goed mee met alle toppers en sprintte op enige afstand van Mollema naar de derde plaats.

De Trofeo Laigueglia is traditioneel de opener van het Italiaanse wielerseizoen. De wedstrijd langs de Ligurische kust kreeg dit seizoen veel aardig volk over de vloer met onder meer Egan Bernal, Vincenzo Nibali, Mikel Landa, Thibaut Pinot, Nairo Quintana en Omloop-winnaar Davide Ballerini op de deelnemerslijst. Ook Davide Rebellin was er op zijn 49e bij, maar hij zou nooit voorin meespelen.

 

Een vlucht van 12 renners werd de hele dag goed onder controle gehouden door Trek-Segafredo en Ineos-Grenadiers. Op de lokale ronde in Laigueglia, met telkens de Colla Micheri en Capo Mele als scherprechters, spatte de kopgroep uit mekaar.

 

Op minder dan 30 kilometer van het einde testte Egan Bernal een eerste keer zijn klimmersbenen. Enkel Clément Champoussin van AG2R kon de ex-Tour-winnaar volgen, maar niet veel later kwam een elitegezelschap met onder meer Bauke Mollema, Vincenzo Nibali, Mikel Landa en de jonge Mauri Vansevenant toch nog voorin aansluiten.

 

Vlak voor de voorlaatste beklimming van de Capo Mele, op zo'n 16 kilometer van het einde, versnelde Bauke Mollema. Hij reed in geen tijd een mooie kloof bij mekaar en niemand zag de Nederlander nog terug. Bernal en Landa probeerden wel, maar konden de kloof niet dichten.

 

Mollema haalde het uiteindelijk met bijna 40 seconden voorsprong. In de sprint om de tweede plaats moest Vansevenant enkel Bernal laten voorgaan. 

Vansevenant: "Heel blij na veel pech voor ploegmaats"

"Ik ben blij dat ik op het podium sta na zo'n harde koers", reageerde Mauri Vansevenant (21).

 

"Dat resultaat is veel meer dan ik verwacht had en ik ben tevreden voor het team, want we kenden veel pech vandaag."

 

Andrea Bagioli, Pieter Serry en Ian Garrison moesten opgeven na een val. De Italiaan en onze landgenoot worden momenteel onderzocht in het ziekenhuis.

 

"Met mijn 8e plaats in de Provence bevestigt deze uitslag mijn goeie winter. Dit geeft me ook vertrouwen voor de volgende koersen."

Uitslag Trofeo Laigueglia
1. Bauke Mollema (Ned) 202 km in 4u57'05"
2. Egan Bernal (Col) op 39"
3. Mauri Vansevenant z.t.
4. Clément Champoussin (Fra)  
5. Giulio Ciccone (Ita)  
6. Mikel Landa (Spa)  
7. James Knox (GBr) 57"
8. Andrea Vendrame (Ita) 1'01"
9. Biniam Ghirmay (Eri) z.t.
10. Lorenzo Rota (Ita)  
15. Dries Devenyns 1'28"
19. Nairo Quintana (Col) 1'32"
24. Thibaut Pinot (Fra) z.t.
25. Vincenzo Nibali (Ita)  
32. Jan Bakelants 2'36"

Mollema maakt het zegegebaar:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.