Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

David Goffin is in Montpellier "op zoek naar vertrouwen en matchritme"

 di 23 februari 2021 07:04
" "
David Goffin verloor in de Australian Open in de 1e ronde.

Dat David Goffin (ATP-15) door een moeilijke periode gaat, is een understatement. In Australië won de beste tennisbelg geen enkele wedstrijd. Zowel in een voorbereidingstoernooi als op de Australian Open verloor hij van een speler die niet in de top 100 staat. "Ik moet vertrouwen en matchritme opdoen. Alleen dan zal ik weer bevrijd kunnen spelen", verklaarde Goffin.

In Montpellier werd Goffin gisteravond al samen met de Fransman Lucas Pouille uit het dubbelspel gekegeld. In het enkelspel is onze 30-jarige landgenoot in de 1e ronde vrij en geeft hij in de 2e Pouille (ATP-79) of diens landgenoot Benjamin Bonzi (ATP-125) partij.

 

"Het is duidelijk dat het veel beter kan", beseft Goffin. "Op de Australian Open geef ik een gewonnen wedstrijd (hij had 4 matchballen, red) nog uit handen. Zoiets blijft toch wel even door je hoofd spoken."

 

"Maar ik blijf positief, want mijn beste tennis is niet ver weg. Komt het er hier in Montpellier niet uit, gebeurt het volgende week wel."

 

"Met mijn team analyseer ik wat er de voorbije weken fout liep en wat we beter hadden kunnen doen. Ik ben een paar dagen in België geweest om uit te rusten en ben dan met Germain (Gigounon, zijn coach) en Fabien (Bertrand, zijn fysieke trainer) aan de voorbereiding op dit toernooi begonnen."

"Toernooifavoriet geeft extra druk"

Goffin bereikte in Montpellier al 2 keer de halve finales, ook vorig jaar, en is als 2e reekshoofd een van de toernooifavorieten. "Soms is dat leuk, soms wat minder."

 

"Als je je goed voelt, ben je klaar om die status aan te nemen. Maar als het wat minder goed gaat en er toch veel van je verwacht wordt, geeft dat extra druk. Op dit moment is het dus niet erg makkelijk."

 

"Ik ga proberen er niet te veel aan te denken. Ik ga me op mezelf concentreren, wedstrijd na wedstrijd kijken hoe ver ik kan komen. In ieder geval ben ik gemotiveerd om het goed te doen. We houden vol en hopen dat we op de goede weg zijn."

Goffin down-under: