17-jarig Spaans toptalent wast David Goffin de oren in Melbourne

  Great Ocean Road Open

  David Goffin (50, crown1)
  Carlos Alcaraz (1)
  3
  1
  6
  3
  2
  6

  David Goffin is uitgeschakeld op de Great Ocean Road Open, een ATP-toernooi in Melbourne dat geldt als aanloop naar de Australian Open. Goffin verloor in twee sets van de piepjonge Spanjaard Carlos Alcaraz.

  David Goffin was op de Great Ocean Road Open het eerste reekshoofd en kreeg daardoor vrij in de 1e ronde. In de 2e ronde kreeg hij met Carlos Alcaraz de nummer 146 van de wereld tegenover zich, maar de 17-jarige Spanjaard geldt wel als een van de grootste talenten van de nieuwe generatie.

   

  Alcaraz werd vorig seizoen verkozen tot Nieuwkomer van het Jaar op het ATP-circuit. Hij wordt gecoacht door de voormalige Spaanse topper Juan Carlos Ferrero en won in zijn nog prille carrière al 3 toernooien in het Challenger-circuit.

   

  Ook Goffin mocht woensdag kennismaken met de talentvolle Spanjaard. In de 1e set hadden beide spelers het lastig op hun eigen service, maar Alcaraz moest wel een break minder toestaan dan Goffin. Na net geen 20 minuten verzilverde de Spanjaard zijn eerste setpunt: 6-3.

   

  De tweede set verliep evenwichtig tot 2-2, waarna Goffin er niet meer in slaagde zijn eigen opslag te behouden. De Belg pakte zelf nog wel een break, maar dat was niet genoeg om Alcaraz van de mooiste zege uit zijn jonge loopbaan te houden.

  Carlos Alcaraz