Ga naar de inhoud

meest recent

Triatlete Tine Deckers stopt: "Tevreden met mooie en lange carrière"

 ma 26 oktober 2020 17:16

Tine Deckers heeft op haar 42e besloten om een punt achter haar professionele triatloncarrière te zetten. Door de coronapandemie zit een afscheid in schoonheid er niet in, maar daar ligt ze niet meteen van wakker. "Ik had aan mijn zoontje beloofd dat ik op vakantie niet meer zou gaan lopen, fietsen en zwemmen."

Op het palmares van Tine Deckers staat onder andere 5 keer de Ironman in Nice. Ze blonk dan ook vooral uit in zware triatlons. "Ik was niet de beste zwemmer, dus ik moest zorgen dat het fiets- en loopgedeelte nog zwaar genoeg was om dat goed te maken", vertelt ze. "Bovendien betekent een zwaar fietsparcours ook vaak een mooie omgeving. Vlakke wedstrijden op autostrades, dat was minder mijn ding."

 

De mythische triatlon in Hawaï was minder haar ding. "Dat kwam vooral door de warme en vochtige omstandigheden. Maar ik heb er uiteindelijk toch de beste Belgische prestatie neergezet. Mijn 12e plaats in 2011 vind ik nog altijd heel mooi."

 

"Mijn mooiste wedstrijden waren altijd die in Frankrijk. En mijn eerste zege, dat herinner ik me nog levendig. Daarnaast is het mooiste aan triatlon dat je de wereld ziet. Het is ook een kleine wereld met veel Belgische toppers dus je komt elkaar vaak tegen."

Gelukkig ben ik nogal een nuchter iemand. Er zijn ergere dingen in het leven dan op deze manier te moeten stoppen

Maar net dat reizen lukte dit jaar niet door corona. En zo zit de carrière van Deckers er nu op zonder een laatste krachtmeting. "Ik wou internationaal graag afronden in Lanzarote en dan nog de Challenge Geraardsbergen lopen. Maar naarmate de pandemie begon het wel door te dringen dat het niet zou gebeuren. De wedstrijd in Geraardsbergen stond gepland op 6 juni, de verjaardag van mijn zoontje. Ik had hem beloofd dat ik daarna op vakantie zou gaan met hem en daar niet meer zou lopen, fietsen en zwemmen. En dat heb ik ook gedaan. En gelukkig maar, want ook het BK, mijn allerlaatste doel, werd uiteindelijk nog afgelast."


"Gelukkig ben ik nogal een nuchter iemand en er zijn ergere dingen in het leven dan zo te moeten stoppen. Ik heb een mooie en lange carrière gehad waar ik tevreden over ben. En nu? Ik geef ondertussen Lichamelijke Opvoeding op een middelbare school, ik ben ook personal trainer en ik heb me geëngageerd in een triatlonclub in Leuven."