Oranje kan ook 2e partij onder De Boer niet winnen, hattrick voor Haaland

  Bosnië en Nederland konden niet scoren.

  In de Nations League is Nederland blijven steken op een scoreloos gelijkspel in Bosnië. In dezelfde groep werd ook Polen-Italië 0-0. Bij Noorwegen ontpopte Erling Haaland zich tot de man van de match met een hattrick tegen Roemenië en in een heruitgave van de finale van Euro 2016 werd niet gescoord.

  Bosnië en Nederland in balans, net als Italië en Polen

  De Nations League-wedstrijd in en tegen Bosnië was de tweede opdracht van Oranje onder de nieuwe bondscoach Frank de Boer, na de oefenmatch tegen Mexico eerder deze week.

   

  In Bosnië had Nederland het meeste van het spel voor de rust, al waren de meeste kansen wel voor het thuisland. De nu en dan weifelende defensie van Oranje mocht zich gelukkig prijzen dat het Bosnische vizier niet op scherp stond.

   

  Ook na de koffie bleef Bosnië levensgevaarlijk op de counter. Zo moest Cillessen met een puike reflex Pjanic van de 1-0 houden. Pas in de slotfase, onder impuls van invaller Berghuis, slaagde Nederland erin om ook wat kansen te creëren. Babel kwam nog het dichtst bij een goal, maar het bleef 0-0.

   

  In dezelfde poule eindigde ook Polen-Italië op een brilscore. Voor de Squadra Azzurra had onder meer Chiesa de match kunnen beslissen, maar hij mikte een huizenhoge kans over.

  UEFA Nations League klassement

    ploegptnmm+m-m=d+d-d+/-
  1ranking team advancesNederland 1665011468
  2België 1063211183
  3Polen 76231612-6
  4ranking relegationWales 16051611-5

  Noorwegen walst over Roemenië

  In groep 1 van Divisie B in de Nations League was Noorwegen zondagavond een maatje te groot voor Roemenië: 4-0. Het Noorse wonderkind Erling Haaland was de man van de match met een hattrick. Martin Ødegaard, dat andere jonge Noorse talent, blonk uit als regisseur op het middenveld.

   

  De enige goal die niet door Haaland gemaakt werd, kwam op naam van de voormalige Gent-spits Sørloth. Dankzij de 4-0-zege doen de Noren een uitstekende zaak in hun poule en met het oog op een eventuele promotie naar de A-divisie.

  Erling Haaland maakte zijn eerste hattrick voor Noorwegen.

  UEFA Nations League klassement

    ploegptnmm+m-m=d+d-d+/-
  1Oostenrijk 136411963
  2Noorwegen 1063211275
  3Roemenië 8622289-1
  4ranking relegationNoord-Ierland 26042411-7

  Europese kampioen houdt wereldkampioen in bedwang

  In groep 3 van divisie A stonden met Frankrijk en Portugal de wereldkampioen en de Europese kampioen tegenover elkaar. Het was de eerste ontmoeting tussen de twee naties sinds de finale van Euro 2016, die gewonnen werd door de Portugezen.

   

  In een wedstrijd met wisselende kansen werd niet gescoord. De betere mogelijkheden waren in de slotfase vooral voor de bezoekers. Zo werd een doelpunt van Pepe afgekeurd en zette Ronaldo in de toegevoegde tijd Lloris nog aan het werk.

   

  Portugal en Frankrijk tellen na 3 wedstrijden allebei 7 punten. In dezelfde poule was Kroatië eerder op de avond te sterk voor Zweden: 2-1.

  Frankrijk en Portugal konden geen gaatje vinden.

  UEFA Nations League klassement

    ploegptnmm+m-m=d+d-d+/-
  1ranking team advancesFrankrijk 1665011257
  2Portugal 1364111248
  3Kroatië 36150916-7
  4ranking relegationZweden 36150513-8