Morbidelli wint zijn 1e GP in San Marino, Dovizioso wordt leider in WK-stand

  Morbidelli behaalt zijn allereerste overwinning in de MotoGP.

  Franco Morbidelli heeft de Grand Prix van San Marino gewonnen. De Italiaan haalt zo zijn eerste MotoGP-overwinning binnen. Landgenoot Andrea Dovizioso neemt de leiding in de WK-tussenstand over van Fabio Quartararo. De Fransman viel twee keer en moest opgeven. 

  Italië boven op de 6e MotoGP-wedstrijd van het seizoen. Franco Morbidelli wint er zijn allereerste manche. De 25-jarige hield een andere Italiaan, Francesco Bagnaia, en de Spanjaard Joan Mir achter zich. 

   

  Bagnaia herstelt nog van een blessure en moest de voorbije 2 manches aan zich voorbij laten gaan. Hij werd vandaag toch mooi tweede na een strijd in de achtergrond met Valentino Rossi (4e), Alex Rins (5e) en Mir. 

   

  In het WK-klassement staat na de GP van San Marino ook een nieuwe leider bovenaan: de Italiaan Andrea Dovizioso. Hij eindigde 7e op het circuit aan de Adriatische Zee, maar vooral de opgave van voormalig leider Fabio Quartararo gaf de doorslag. 

   

  De Fransman, ploegmaat van winnaar Morbidelli, viel tijdens het 7e rondje, maar kon toen nog voort. Een tweede crash in ronde 20 betekende wel het einde van de wedstrijd voor hem. 

   

  Dovizioso leidt met 76 punten in de WK-stand. Quartararo, pechvogel van vandaag, volgt op 6 punten.