Harry Maguire: "Ik vreesde voor mijn leven, ik dacht dat ik ontvoerd werd"

  Harry Maguire vertelde in een interview met de BBC zijn kant van het verhaal.

  Harry Maguire heeft bij de BBC voor het eerst gesproken sinds hij door de Griekse politie werd vrijgelaten. De Engelse international werd schuldig bevonden aan mishandeling en poging tot omkoping, maar hij noemt het allemaal een misverstand: "Ik heb niets verkeerds gedaan, dus ik hoef me niet te verontschuldigen."

  Harry Maguire leek wel in een goedkope film te figureren de voorbije dagen. Op vakantie op het Griekse eiland Mykonos raakte hij slaags met de politie en werd hij opgesloten. Na een snel proces werd hij veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 21 maanden en 10 dagen. De advocaten van Maguire hebben al beslist in beroep te gaan.

   

  "Toen ik te horen kreeg dat ik schuldig werd bevonden, kon ik het niet geloven. Het was vreselijk", vertelt een emotionele Maguire bij de BBC.

   

  Maguire voelt zichzelf dan ook eerder slachtoffer dan dader. "Dit had eender wie kunnen overkomen. Ik weet wat er écht gebeurd is die avond, ik ken de waarheid", zegt de verdediger van Manchester United, die aangeeft geschopt en geslagen geweest te zijn.

   

  "Ze hebben me veelvuldig op mijn benen geschopt. Ik stond doodsangsten uit. Ik vreesde voor mijn leven", zegt hij. Naar eigen zeggen dacht hij daarom dat hij ontvoerd werd. Omdat hij niet besefte dat hij door agenten opgepakt werd, probeerde hij dan ook te vluchten, met zijn handboeien al om.

   

  Maguire werd ervan beschuldigd zelf baldadig geweest te zijn en slagen uitgedeeld te hebben. Hij ontkent. "Ik vind niet dat ik mij tegenover iemand moet verontschuldigen. Excuses kun je enkel aanbieden als je iets verkeerds gedaan heb en dat heb ik niet."