Ga naar de inhoud

Maguire schuldig bevonden aan mishandeling en poging tot omkoping

Maguire moest zich vandaag verdedigen voor de rechtbank in Griekenland.

Harry Maguire is door de Griekse rechtbank schuldig bevonden aan zware mishandeling, verzet tegen arrestatie en poging tot omkoping. Bovendien is hij ook veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 21 maanden. De aanvoerder van Manchester United raakte vorige week betrokken bij een vechtpartij op het Griekse eiland Mykonos.

Maguire werkte zich vorige week donderdag in de nesten. De verdediger, die op vakantie was op het Griekse eiland Mykonos, raakte betrokken bij een vechtpartij en stelde zich agressief op tegenover de politie. Maguire werd daarbij gearresteerd.

 

Twee dagen later werd Maguire vrijgelaten, maar het Griekse gerecht liet niet zomaar begaan. Vandaag kwam de zaak voor de rechtbank en de eindbalans is niet min. Maguire is schuldig bevonden aan zware mishandeling, verzet tegen arrestatie en poging tot omkoping. Bovendien is Maguire ook veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 21 maanden.

 

Omdat Maguire een blanco strafblad heeft zal de Engelsman niet achter tralies belanden. Wat op sportief gebied de gevolgen zullen zijn voor Maguire is verder nog onduidelijk. Maguire werd ondanks de zaak tegen hem vandaag wel gewoon opgeroepen voor het Engelse nationale elftal.

 

Ondertussen werd bekendgemaakt dat de Engelse voetbalbond samen met bondscoach Southgate en Maguire de situatie zal bespreken. Ook Manchester United reageerde in een mededeling. "De club neemt akte van de uitspraak over Harry Maguire, die zelf zijn onschuld volhoudt."

 

"Er moet wel gezegd dat de aanklager zijn bewijslast pas laat vrijgaf, waardoor de verdediging weinig tijd had om zich voor te bereiden. Op basis hiervan, samen met de aanzienlijke hoeveelheid bewijs die de beschuldigingen weerlegt, zal het juridische team van Harry Maguire nu in beroep gaan tegen het vonnis, zodat een volledige en eerlijke hoorzitting op een later tijdstip mogelijk is."