Ga naar de inhoud

UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
11
6
3
1
2
8
7
2
Hongarije
10
6
3
2
1
8
5
3
Duitsland
7
6
1
1
4
11
9
4
Engeland
3
6
0
3
3
4
10
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
2
Hongarije
0
0
0
0
0
0
0
3
Duitsland
0
0
0
0
0
0
0
4
Engeland
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
2
Hongarije
0
0
0
0
0
0
0
3
Duitsland
0
0
0
0
0
0
0
4
Engeland
0
0
0
0
0
0
0

Veroordeelde Maguire uit Engelse selectie gehaald, Greenwood debuteert

 di 25 augustus 2020 21:42
Maguire werd aanvankelijk opgeroepen, maar is na zijn veroordeling alsnog uit de selectie gehaald.

Ook de Engelse bondscoach Gareth Southgate heeft vandaag zijn selectie bekendgemaakt voor de aankomende Nations League wedstrijden. Daarin was aanvankelijk plaats voor Harry Maguire, maar de verdediger is na zijn veroordeling in Griekenland alsnog uit de selectie gehaald. Mason Greenwood, Phil Foden en Kalvin Phillips debuteren bij de Three Lions.

Engeland maakt zich net als groepsgenoot België op voor twee wedstrijden in de Nations League: in IJsland  op 5 september en thuis tegen Denemarken op 8 september. Southgate had aanvankelijk sterkhouder Harry Maguire gewoon opgeroepen, maar later op de dag volgde er een uitspraak in de zaak die in Griekenland tegen Maguire loopt.

 

De aanvoerder van Manchester United werd donderdag op het Griekse vakantie-eiland Mykonos gearresteerd wegens betrokkenheid bij een vechtpartij. Maguire moest zich voor de Griekse rechtbank gaan verantwoorden en werd vandaag schuldig bevonden aan zware mishandeling, weerspannigheid en poging tot omkoping. 

 

Door de uitspraak was Southgate genoodzaakt om in te grijpen. "In het licht van de ontwikkelingen van deze avond, kan ik bevestigen dat ik Maguire heb teruggetrokken uit het nationale elftal van Engeland voor de wedstrijden tegen IJsland en Denemarken", reageerde de bondscoach.

 

"Zoals ik eerder vandaag heb gezegd, hield ik me het recht voor om de situatie te herzien. Nadat ik heb gesproken met Manchester United en de speler heb ik de beslissing genomen die het beste is in het belang van alle partijen en met het oog op de impact ervan op onze voorbereiding volgende week."

Bondscoach Southgate: "Greenwood en Foden zijn de toekomst van dit elftal"

In de schaduw van de soap rond Maguire had Southgate in zijn kern ook plaats voor drie debutanten. Mason Greenwood (18) brak het afgelopen seizoen volledig door bij Manchester United, Phil Foden (20) eindigde met Manchester City op de tweede plek in de Premier League en Kalvin Phillips (24) promoveerde met Leeds. 

 

"Greenwood en Foden zijn altijd betrokken geweest bij de jeugdploegen, ze zijn het gewend om voor Engeland te spelen. Dit is een nieuwe stap voor hen, maar ze zijn beide enorm klaar voor dit. Zij maken deel uit van de toekomst van dit elftal", sprak Southgate vol lof.

 

"Ook Phillips hebben we de afgelopen maanden op de voet gevolgd. Hij deed het fantastisch met Leeds en hij speelt op een positie waar we concurrentie nodig hebben. Ik sprak deze ochtend met hem en het was prachtig om te zien hoeveel het voor zo'n speler betekent om bij het Engelse elftal te horen."

Bekijk de Engelse selectie:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.