Ga naar de inhoud

Broer van Novak Djokovic: "Dit was het slechtst denkbare scenario"

 wo 24 juni 2020 09:56
Djordje Djokovic
Djordje Djokovic is de directeur van de Adria Tour.

Tijdens de Adria Tour in de Balkan, een demonstratietoernooi van de familie Djokovic, zijn de voorbije weken verschillende spelers besmet geraakt met het coronavirus. "We vinden het erg sneu en wensen iedereen een spoedig herstel toe", reageert toernooidirecteur Djordje Djokovic.

Borna Coric, Grigor Dimitrov, Viktor Troicki en nummer 1 van de wereld Novak Djokovic: allemaal liepen ze de voorbije weken het coronavirus op. Van mondmaskers of sociale afstand was dan ook geen sprake. En de matchen vonden plaats mét publiek in de tribunes.

 

"Dit was het slechtst denkbare scenario", reageert Djordje, de broer van Novak Djokovic. "We vinden het erg sneu en wensen iedereen een spoedig herstel toe."

 

"We hebben ondertussen 100 mensen getest: spelers en medewerkers. Slechts 4 waren positief. Samen met de virologen houden we de situatie nu goed in de gaten."

 

"We hebben de lokale voorschriften goed gevolgd. Vooraf hebben we niemand verplicht om een test te ondergaan", gaat Djordje Djokovic voort. "Dominic Thiem heeft dat wel gedaan en hij testte negatief. Andere spelers wilden geen test."

 

"We wilden enkel tennissen voor het goede doel en de toeschouwers een mooie show aanbieden."

Vooraf hebben we niemand verplicht om een test te ondergaan. Dominic Thiem heeft dat wel gedaan en hij testte negatief. Voor andere spelers hoefde een test niet.

Djordje Djokovic

De Adria Tour bestaat uit 4 weekends op 4 verschillende locaties in de Balkan. De matchen van komend weekend in Montenegro zijn geschrapt. De wedstrijden in de Bosnische stad Banja Luka op 3 en 4 juli staan voorlopig wel nog op het programma.

Het stond in de sterren geschreven: ook Novak Djokovic is besmet met het coronavirus