Ga naar de inhoud

Wouter Biebauw: "Jammer dat het slecht afgelopen is voor Roeselare"

 di 12 mei 2020 17:31
Wouter Biebauw
Wouter Biebauw

Roeselare heeft ook voor het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) geen licentie gekregen. Voor Wouter Biebauw, kind aan huis bij de club, is dat toch een klap. De doelman weet nog niet hoe het nu voort moet.

"Het was al een tijdje zoeken en we wisten dat het moeilijk zou worden, maar vorige week hadden we nog hoopvolle signalen gekregen dat er opnieuw kapitaal geïnjecteerd werd. Dat is ook effectief gebeurd en dan is de ontgoocheling toch nog wat groter dat dat niet voldoende was om het BAS te overtuigen", vertelt Wouter Biebauw aan Sporza.

 

"Alles is betaald en de meeste schulden zijn vereffend, maar het probleem lag blijkbaar vooral bij de garantie voor het budget van volgend seizoen. Dat geld moet op een rekening staan, enkel die garantie is niet voldoende. En het BAS baseert zich op de documenten waarover ze beschikken."

 

"Het is jammer dat het slecht afgelopen is. We hadden het gevoel dat we ons door een moeilijk moment heen geslagen hadden en dat het toch nog goed zou aflopen."

Wouter Biebauw
Wouter Biebauw

"Ik zou nog graag prof blijven"

Wat nu met Roeselare? "Het is afwachten wat er zal gebeuren", zegt Biebauw. "De Chinese eigenares Xiu Li Dai had beloofd dat ze ook in 1e Amateur zou blijven, maar met beloftjes koop je niks. Dat zal moeten blijken."

 

"Mijn eigen toekomst? Ik had gehoopt bij Roeselare te kunnen blijven, maar ik ben einde contract. Met de degradatie valt die optie misschien weg. Ik heb nog geen gesprek gehad. De club zal eerst moeten beslissen. Als Roeselare een mooi project kan voorstellen in 1e Amateur dan zal ik zeker luisteren."

 

"Toch zou ik nog graag prof blijven. Ik voel dat ik nog wel een aantal jaren kan doorgaan. Ik sta open voor iets anders. Ik wil zo hoog mogelijk spelen."