Ga naar de inhoud

Hamme torpedeert mogelijke fusie met failliete Lokeren

 di 21 april 2020 21:28
Hamme
Vigor Wuitens Hamme wil zijn eigen koers blijven varen in de toekomst.

Sporting Lokeren zal niet uit zijn as verrijzen na een fusie met amateurclub Vigor Wuitens Hamme. De voorbije dagen waren er gesprekken tussen beide clubs, maar op de Raad van Bestuur van Hamme werd vanavond een mogelijke fusie weggestemd.

Nog voor Lokeren officieel de handdoek in de ring had gegooid, waren er al gesprekken aan de gang tussen een groep rond de voormalige ondervoorzitter van Lokeren, Willy Carpentier, en Hamme. Een fusie onder de naam Vigor Wuitens Lokeren met een doorstart in de 3e amateurklasse leek op handen.

 

Maar op de Raad van Bestuur van dinsdag kreeg dit project de genadeslag. "Onze club gaat zijn eigen weg", laat Hamme weten. "Wellicht wordt het een hobbelig parcours, maar wel met veel eerbied voor de kleuren, waarden en rijke geschiedenis van blauw-zwart."

 

"VW Hamme wenst Lokeren alle succes toe met het oog op een nieuwe doorstart en voortzetting van hun jeugdwerking." Er zouden nog andere clubs uit de amateurdivisies geïnteresseerd zijn in een fusie met Lokeren. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.