Ga naar de inhoud

Thibau Nys gevierd in Baal: "Mijn papa gaf 1 vat, maar ik geef er 2!"

 vr 7 februari 2020 23:59
Thibau Nys sprak zijn vele fans ook toe.

In zaal De Toekomst in Baal heeft Thibau Nys samen met zijn supporters zijn wereldtitel veldrijden gevierd. De jonge Nys werd overladen door cadeaus en kussen en knuffels van zijn vele fans. "Dit is een droom", zei de kersverse wereldkampioen.

"Thibau werkt verbindend"

Geen schuchtere toestanden bij Thibau Nys tijdens zijn supportersfeest. Nys spreekt de mensen toe, zoals hij op de fiets zit: met veel panache. "Het is precies alsof we hier gisteren stonden na het BK, nu hebben we er nog een trui bijgedaan. Ik ben nog niet gestopt met genieten na het WK."

 

"Toen mijn papa wereldkampioen werd, gaf hij altijd een vat", zei Nys, waarna hij een veelbetekende stilte liet. "Maar ik geef er twee!"

 

Nys kreeg van de gemeente Tremelo ook een cartoon van illustrator Frodo De Decker. "Geweldig, dat is een mooie herinnering voor later. Ik ben er heel blij mee. Het gaat voor mij allemaal heel snel. Als je mij dit vijf jaar geleden had gezegd, dan had ik dat misschien niet geloofd. Dit is een droom."

 

"Ik hoop dat ik uitgerust ben voor de komende crossen. Ik wil ook de Superprestige winnen, dan heb ik alles gewonnen dit seizoen."

 

Ook burgemeester Bert De Wit nam even het woord: "Thibau werkt verbindend en dat vinden we als gemeentebestuur geweldig."

 

Bij vader Sven kwamen tal van herinneringen uit zijn glorieperiode naar boven. "Het is ongelooflijk hoe snel het gegaan is. Maar het is leuk dat hij de mensen net als ik vroeger plezier kan laten beleven."

Als je mij dit vijf jaar geleden had gezegd, dan had ik dat misschien niet geloofd. Dit is een droom.

Thibau Nys

Sporza was erbij in Baal: