Ga naar de inhoud

Jonckheere: "Vrijheid onder Ingebrigtsen was af en toe een probleem"

 vr 10 januari 2020 07:29
Van Wijk
Dennis van Wijk leidt de trainingen bij KV Oostende met ijzeren hand.

KV Oostende is als laatste Belgische club aangekomen in Spanje voor de winterstage. De financiële situatie weegt zwaar op de club, maar de spelers en nieuwe coach Dennis van Wijk proberen te focussen op het sportieve. De opdracht is duidelijk: Oostende in 1A houden.

“Deze groep heeft de aanpak van Dennis van Wijk nodig”

“De laatste weken zijn een rollercoaster geweest”, zegt Michiel Jonckheere op de tweede stagedag in Spanje. “Met de overwinningen tegen Anderlecht en AA Gent dacht iedereen dat we veilig waren, maar dan zijn Waasland-Beveren en Cercle Brugge beginnen te winnen en is er nu toch weer druk.”

 

“De eerste wedstrijd wordt straks al cruciaal: thuis tegen Waasland-Beveren moeten we eigenlijk gewoon winnen, maar “moeten” is in het voetbal altijd een gevaarlijk woord. Ons programma voor de komende matchen is op papier niet zo zwaar, maar dat is misschien net in ons nadeel: we hebben het beter gedaan tegen de topploegen dan tegen de kleinere ploegen.”

 

KV Oostende heeft met Dennis van Wijk een nieuwe coach en zijn aanpak bevalt Michiel Jonckheere wel: “Ik ben iemand die houdt van discipline en van intensiteit op training. Ik denk dat deze groep dat nodig heeft. Met de vorige coach, Kare Ingebrigtsen, was de benadering anders: er was meer vrijheid. Sommige jongens konden daar minder goed mee om en dat was af en toe een probleem. Nu moet iedereen binnen de lijnen lopen.”

“Ik kan bevestigen dat wij correct betaald worden”

KV Oostende zit op financieel vlak in moeilijke papieren, maar op het veld hebben de spelers daar weinig last van. “Al het extra-sportieve rond de club is voor de spelers geen grote kopzorg”, vertelt Michiel Jonckheere. “Ik kan in elk geval bevestigen dat wij correct betaald worden.”

 

“Zelf ben ik uiteraard heel erg begaan met het lot van de club. Ik speel hier bijna 10 jaar, heb veel familie bij de club en heb er een nauwe band met iedereen. Het zou een drama zijn mocht Oostende niet in eerste klasse blijven. Persoonlijk zal ik er alles aan doen om het behoud te verzekeren.”