VIDEO: 17-jarig talent barst in tranen uit na misser in materiaalzone

  Shirin van Anrooij

  Shirin van Anrooij weet het even niet meer.

  De jonge Nederlandse veldrijdster Shirin van Anrooij (17) is in de Superprestigecross van Diegem een mooie uitslag misgelopen door een misverstand in de materiaalzone. Ze reed lek, maar een nieuwe fiets stond niet klaar. Daardoor verloor ze kostbare tijd.

  Shirin van Anrooij, die normaal gezien bij de junioren crost, deed het uitstekend tussen de elite in Diegem. De 17-jarige renster maakte deel uit van de (volledig Nederlandse) top 5, maar toen liep het mis.

   

  Van Anrooij reed lek en draaide de pits in. Een tweede fiets vond ze helaas niet, waardoor ze de materiaalzone niet mocht verlaten. Volgens de regels moet je nu eenmaal wisselen en dat maakte een koerscommisaris haar ook duidelijk.

   

  Na enige aarzeling mocht Van Anrooij toch weer het parcours op. Ze finishte uiteindelijk als 16e.

  VIDEO: Van Anrooij is het noorden kwijt in materiaalzone

  U leeft mee met het arme meisje: