Herygers over Zwitsers WK-parcours: "Omloop is eigenlijk overbodig"

  Paul Herygers.

  Het WK veldrijden in Bogense (Denemarken) is nog maar net verteerd, maar er wordt nu al naar 2020 gelonkt. Het WK in Dübendorf (Zwitserland) belooft een vliegmeeting te worden. Wat denkt Paul Herygers? "Er is altijd strijd op een WK en in Zwitserland zal dat volgend jaar niet anders zijn."

  Het WK veldrijden van 2020 belooft een snelheidsrace te worden, want de omloop is nagenoeg biljartvlak. De UCI heeft de omloop uitgetekend op de vliegbasis van Dübendorf.

   

  "Als ik aan een vliegveld denk, zie ik een totaal vlak parcours voor mij. En wie Zwitserland hoort, denkt aan bergen, koebellen en een enorme sfeer op veldritten", vertelt Paul Herygers.

   

  "Maar het zijn nog altijd de veldrijders zelf die de koers maken. Toen we in Bogense aankwamen en een kijkje namen op het parcours, vonden we dat ook maar een droevige bedoening."

   

  "Maar de renners hebben het WK zelf ingekleurd door er een mooie strijd van te maken. Wie had bijvoorbeeld gedacht dat Van Aert dat gaatje nog zou dichtrijden op Van der Poel en we nog spanning zouden krijgen?"

   

  "De veldrijders zelf spelen de hoofdrol, een omloop is eigenlijk overbodig. Er is altijd strijd op een WK en in Zwitserland zal dat volgend jaar niet anders zijn", besluit de wereldkampioen van 1994.