Ga naar de inhoud

Flames spelen droompartij tegen VS: "Beloning voor alle speelsters"

 vr 7 december 2018 08:04
In april trekken de Flames op stage in LA.

De Red Flames spelen in april een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten, een grootmacht in het vrouwenvoetbal en de huidige nummer 1 op de FIFA-ranking. "Ik denk niet dat ze ons 5 jaar geleden gevraagd zouden hebben als tegenstander", vertelt bondscoach Ives Serneels. 

De Belgische voetbalbond KBVB maakte het voorjaarsprogramma voor 2019 van de Flames bekend. Het jaar begint met een winterstage in Murcia met op het programma oefenpartijen tegen Spanje (17/01) en Ierland (20/01) op de agenda. In februari neemt België ook voor de 4e keer deel aan de Cyprus Women's Cup.

 

Maar het hoogtepunt komt er voor de Red Flames in april. Dan gaat de ploeg op stage in Los Angeles. Op 7 april spelen ze dan een oefeninterland tegen de wereldkampioen in het Banc of California Stadium. "Die wedstrijd tegen de VS is een beloning voor alle speelsters. Ze hebben er jaren voor gewerkt", reageert bondscoach Serneels.

 

"Ik heb wel even moeten knijpen toen ik de e-mail kreeg. Later had ik het geluk om de bondscoach persoonlijk te kunnen zien. Die bevestigde dat het geen grap was en dat ze er naar uitkijken om ons in de VS te ontvangen. We moeten eerlijk zijn, vijf jaar geleden denk ik niet dat zij ons gevraagd zouden hebben om een oefeninterland te spelen."   

 

In het najaar van 2019 start dan de kwalificatiecampagne voor het EK van 2021.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.