Ga naar de inhoud

meest recent

Belgische U20 klopt Nederland in strijd om EK-brons

 zo 22 juli 2018 18:58
De Belgen vieren.
De Belgen gaan met brons naar huis.

De Belgische volleybalploeg heeft brons veroverd op het EK U20. De ploeg van bondscoach Kris Eyckmans klopte Nederland in de kleine finale in 3 sets.

België en Nederland organiseerden samen het EK voor belofteteams en de twee landen troffen elkaar ook in de strijd om het brons. De Nederlanders begonnen het best aan de partij en liepen zes punten uit in set 1, maar België knokte terug. De spannende set werd uiteindelijk ook gewonnen door ons land: 35-33.

 

Ook in de volgende sets zagen de toeschouwers een evenwichtige partij, maar de Belgen maakten het verschil op de crusiale momenten. Ze veroverden zo een plek op het EK-podium achter Rusland en Tsjechië.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.