Geklopt door China van Vital Heynen: Red Dragons grijpen naast ticket voor Volley Nations League

 zo 7 juli 2024 13:07

De Red Dragons hebben China een eerste set afgesnoept op de Challenger Cup, maar dat volstond niet voor de eindwinst. De ploeg van Vital Heynen was in eigen land te sterk in vier sets. Zo grijpen de Belgen naast een rechtstreeks ticket voor de Volley Nations League van volgend jaar. Setstanden: 25-20, 25-20, 22-25 en 25-22.

De weg naar de finale van de Challenger Cup kon niet verschillender zijn.

 

Gastland China raasde met twee keer 3-0 naar de eindstrijd. Dat zag bondscoach Vital Heynen graag gebeuren. Hij staat sinds kort aan het roer van een langetermijnproject van de Chinezen.

 

De Red Dragons moesten op hun beurt dan weer twee vijfsetters spelen tegen Kroatië en Oekraïne. En ook tegen China leek het een tiebreak te moeten worden.

 

Want de gastheren begonnen verschroeiend. Te hoog, te snel, te hard. De Dragons hadden geen verhaal tegen de aanvalskracht van China. Zelf volleybalden ze ook te slordig om echt aan te klampen.

Vital Heynen staat nu aan het roer bij China.

Ook in set 3 won het vertoonde spel niet altijd een schoonheidsprijs, maar kwam de vechtlust van de Belgen weer bovendrijven.

 

China werd het scoren belet en zelf maakten de Red Dragons moeilijke punten af. Vooral Reggers, Rotty en Perin stonden aan het kanon. De tegenstander counterde nog met listige tipballetjes, maar de remonte kwam te laat: 22-25.

 

Werden de Dragons opnieuw "the comeback team"? Wel, nee. Ze kregen het deksel op de neus in set 4, of in Seppe Rotty zijn geval: een service op zijn hoofd. China sloeg een kloofje en stoomde door naar winst: 25-22.

 

Zo geen rechtstreeks ticket richting Volley Nations League voor de Belgen. Wel een verdienstelijke tweede plek. Vital Heynen verlaat - na een applaus voor de tegenstander - als enige landgenoot de zaal met een kamerbrede glimlach.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Statistieken van de Red Dragons

 

  • Reggers: 18 aanvallende punten, 1 ace
  • Rotty: 11 aanvallende punten, 1 block
  • D"Heer: 5 aanvallende punten, 3 blocks, 2 aces
  • Perin: 8 aanvallende punten, 1 block, 1 ace
  • Fransen: 3 aanvallende punten, 1 block
  • Cox: 2 aanvallende punten
  • Van Hoyweghen: 1 block, 1 ace
  • Cardillo: 1 aanvallend punt, 1 ace
Gerelateerd: