Weerbarstige Red Dragons maken dubbele achterstand goed tegen Oekraïne op weg naar finale Challenger Cup

 za 6 juli 2024 16:23

De Red Dragons en een vijfsetter wordt stilaan een standvastig huwelijk. Ook in hun halve finale van de Challenger Cup in China was het zover. Oekraïne dreef de Belgen tot het uiterste na een 2-0-achterstand. Dankzij knokwerk voor elk punt stoten de Dragons alsnog door naar de finale: 25-21, 25-20, 15-25, 21-25 en 11-15.

Chinese toeschouwers krijgen waar voor hun geld als ze naar wedstrijden van de Red Dragons komen kijken.

 

Na hun vijfsetter tegen Kroatië, beloofde de partij tegen Oekraïne ook al snel uit te draaien op een stevig duel. Al leek die vorige marathonmatch wel nog in de kleren te zitten van de Belgen.

 

Oekraïne leek zijn zaakjes op orde te hebben in het wedstrijdbegin. Aanvallend wist het de Dragons pijn te doen, het blok stond goed pal. Dus keken de vooral naar hoofdaanvaller Ferre Reggers om de punten te maken.

 

De opposite van Milaan deed zijn stinkende best, maar ook hij botste bij momenten op een muur. De geel-blauwe flow zat goed, wat tot 25-21 en 25-20 leidde.

Seppe Rotty draagt zijn steentje bij in verdediging.

De jonge Dragons zouden zichzelf niet zijn, mochten ze dan geen weerbarstigheid tonen. 

 

Setter Seppe Van Hoyweghen verhoogde het tempo. Een cadeau dat naamgenoot Rotty en D'Heer graag zagen komen. Oekraïne kreeg de bal een pak moeilijker tegen de grond door Belgen die knokten voor élke bal.

 

Het geloof groeide bij de Dragons, die het publiek verwenden met lange rally's. 15-25 en 21-25 vormden stevige statements op weg naar de beslissende set.

 

Wout D'Heer opende die vijfde set met een stevige knal door het midden. Meteen het signaal aan zijn ploeggenoten dat de Belgen op en over Oekraïne wilden. Niet veel later stond de 11-15 op het scorebord.

 

In de finale wacht gastland China, dat met twee keer 3-0 naar de eindstrijd raasde, in de strijd om een plekje in de Volley Nations League. Al zal dat de jonge Belgische ploeg allerminst afschrikken.

Wat beelden van de match:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Statistieken van de Red Dragons

 

  • Ferre Reggers: 26 aanvallende punten, 4 blocks, 1 ace
  • Seppe Rotty: 17 aanvallende punten, 1 block
  • Wout D'Heer: 5 aanvallende punten, 4 blocks, 1 ace
  • Simon Plaskie: 3 aanvallende punten
  • Milan Dalli Cardillo: 2 aanvallende punten, 1 ace
  • Robbe Van de Velde: 2 aanvallende punten
  • Michiel Fransen: 1 block
Gerelateerd: