Ga naar de inhoud

meest recent

VIDEO: Bernal knalt tegen BMC-wagen aan, dreigt opgave?

 ma 16 juli 2018 15:22
Egan Bernal.
Bernal (rechtsboven) kan een aanrijding met de BMC-volgwagen niet vermijden.

Zit de Tour de France van Egan Bernal er al op? Het Colombiaanse goudhaantje van Team Sky kwam niet zonder kleerscheuren uit de kasseientocht in de Tour en likt op de rustdag zijn wonden.

Egan Bernal (21) bereikte gisteren als 136e de finish, op 16'09" van ritwinnaar John Degenkolb. Het Colombiaanse goudklompje was een van de favorieten voor de witte trui, maar mag dat shirt en een goed klassement door het tijdsverlies wellicht al uit zijn hoofd zetten.

 

Erger nog, het vervolg van de Ronde van Frankrijk is ook in gevaar. Bernal knalde tijdens de kasseirit op de volgwagen van BMC en brak daarbij volgens sommige wielerbronnen enkele vingers. Team Sky heeft nog geen officiële update gegeven over de Colombiaanse klimmer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Blessure bij Smith, goed nieuws voor Groenewegen

Stilaan wordt ook het medische rapport van de rustdag duidelijk. Zo liep Dion Smith, even bergkoning in deze Tour, een breuk in zijn linkerduim op, net als enkele gekneusde ribben. Wanty-Groupe Gobert denkt evenwel dat de Nieuw-Zeelander morgen weer van start kan gaan.

 

Tweevoudig ritwinnaar Dylan Groenewegen smakte in de etappe naar Roubaix ook tegen het asfalt. De Nederlander liep een knieblessure op, maar zou ook gewoon zijn Tour kunnen voortzetten.