3. 45+1' - Doelpunt - Rabbi Matondo (2 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 28 - 19/02/22 - 16:15
45+1'
Rabbi Matondo
45+1'
2 - 0

Operatie redding van Beerschot heeft weer een flinke knauw gekregen. De rode lantaarn bleef na een halfuur spelen met 10 man over na rood voor Noubissi. Cercle had voor de rust zijn schaapjes al op het droge.

Cercle Brugge - Beerschot in een notendop:

• Sleutelmoment: De wedstrijd valt al rond het halfuur in een beslissende plooi. Denkey zet de Brugse dominantie om in een verdiende voorsprong en kort daarna staat Beerschot met z’n tienen na rood voor Noubissi. Die dubbele opdoffer komen de bezoekers niet meer te boven.

• Man van de match: Kévin Denkey grijpt zijn kans bij Cercle na het vertrek van Ugbo en Millan. De Togolese aanvaller maakte het de Beerschot-defensie en doelman Vanhamel knap lastig en brak de ban voor Cercle met zijn kopbaldoelpunt.

• Pechvogel van de match: Mike Vanhamel moest bij Beerschot de plek innemen van de geblesseerde Wouter Biebauw en deed dat met verve. De doelman was de enige op niveau bij de bezoekers met een resem knappe reddingen. Maar punten leverde het niet op.

• Opvallend: Cercle is dit seizoen bijna een garantie op goals. In 28 wedstrijden kwam het slechts 4 keer niet tot scoren. Het contrast met Beerschot is schril, de rode lantaarn kon in 13 van de 27 wedstrijden niet scoren.

Boeken toe na een halfuur

Twee goals in het krijt én met een man minder. Aan de rust wisten ze bij Beerschot al hoe laat het was. Vanhamel kon de schijn even ophouden met knappe reddingen op schoten van Deman, Hotic en Denkey, maar na een halfuur werd de felle start van Cercle toch beloond.

Denkey troefde Sebaoui af op een hoekschop en kopte Cercle verdiend op voorsprong. Twee minuten later nog meer onheil voor Beerschot toen Noubissi stevig doorging op de enkel van Popovic. De bezoekers moesten plots nog een uur met z’n tienen voort.

Beerschot werd bont en blauw geslagen, maar de K.O. bleef nog even uit. Een tweede goal van Denkey werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Kort voor de rust was het toch opnieuw raak. Vanhamel kon een schot van Vitinho nog pareren, maar was kansloos bij de herneming van Matondo.

Vanhamel voorkomt erger voor Beerschot

Even gas terugnemen in de tweede helft? Niks daarvan, dachten ze bij Cercle. De thuisploeg ging naarstig op zoek naar een derde goal. Op het uur was Deman er dicht bij, maar weer lag Vanhamel in de weg.

Het werd de rode draad bij de rode lantaarn, want ook in de slotfase behoedde Vanhamel Beerschot voor meer averij. Matondo kreeg de bal niet voorbij de doelman en op diens aangeven kon ook invaller Ganvoula een reuzenkans niet benutten, weer zat Vanhamel ertussen.

Het voorkwam een zwaardere nederlaag, maar verliezen deed Beerschot wel. Voor de 19e keer al dit seizoen. De hoop die vorige week weer even oplaaide na de winst tegen Kortrijk is weer in de kiem gesmoord.

“Het wordt steeds moeilijker”

• Joren Dom (Beerschot): “Het was geen goede match van ons, Cercle heeft het quasi perfect gespeeld. We hadden geen antwoord op hun felle, hoge druk. De rode kaart was natuurlijk wel een belangrijk moment, maar ook voordien stonden we al onder druk en kregen we kansen tegen. Na die eerste goal hebben we geprobeerd om wat aanvallender te spelen, maar we kwamen niet echt onder de druk uit. Het is een logische nederlaag. Het wordt steeds moeilijker. We bekijken het clichématig wedstrijd per wedstrijd. We weten dat we beter kunnen, dat hebben we vorige week getoond. Zo zouden we altijd moeten spelen.”

• Olivier Deman (Cercle Brugge): “Dit is een verdiende zege die we zelf afgedwongen hebben. Die vroege rode kaart hielp ons natuurlijk wel, maar we waren los daarvan ook al de gevaarlijkste ploeg. We zijn daarna ook op dezelfde manier blijven spelen. De tweede helft was iets minder intensief, we hadden de druk daar wat hoger kunnen leggen. Maar we speelden de match goed uit. We moeten blijven geloven in Play-off II, we hebben niks te verliezen. Als we spelen zoals in de eerste helft, dan kunnen we het alle ploegen in België moeilijk maken. We mogen het zeker niet opgeven.”

Fase per faselaatste update: meer dan 2 jaar geleden

90+3'

Beerschot kan geen vervolg breien aan de zege tegen Kortrijk. Het gaat op bezoek bij Cercle met z'n tienen kansloos onderuit. De eindstand stond aan de rust al op het scorebord. Een sterke Vanhamel voorkwam in de tweede helft nog meer averij voor de rode lantaarn.

90+3' tweede helft
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
89'

Deman nipt over

Nog eens kans voor Cercle op een vrije trap van Deman. Die blijft zoeken naar een goaltje, maar zijn schot gaat rakelings over de lat.

88'

Ganvoula laat de 3-0 liggen

Snedige counter van Cercle en de 3-0 lijkt in de maak. Matondo legt de bal goed opzij naar Ganvoula. De invaller heeft alle tijd en ruimte, maar krijgt de bal niet voorbij Deman.

88'
86'

Nog maar eens Vanhamel

Nog een redding erbij voor Vanhamel. Hij pareert een schot van Matondo, de herneming van Deman gaat naast. Bovendien wordt er gefloten voor buitenspel.

84'

Suzuki probeert het nog

Zit er dan toch nog wat in voor Beerschot? Suzuki dwingt met een knappe deviatie aan de eerste paal zowaar nog eens een hoekschop af. Die levert evenwel niks op.

83'

Bij Cercle lijkt de jacht op een derde treffer nu toch wat geluwd. Beerschot lijkt dan weer niet meer in staat om nog een slotoffensief te ontketenen. De rode lantaarn stevent opnieuw op zuur en duur puntenverlies af.

79'

Dubbele wissel

Holzhauser wordt na alweer een bleke wedstrijd naar de kant gehaald. Idem voor De Smet. Bourdin en Halaimia zijn hun vervangers bij de bezoekers.

74'

Applaus voor Denkey en Hotic

Ganvoula mag nog even delen in de Brugse weelde. Hij neemt de plaats in van doelpuntenmaker Denkey. Die wordt met luid applaus naar de kant begeleid. Ook voor Hotic gaan de handen op elkaar, Kanouté is zijn vervanger.

70'

Verzorging voor Vanhamel

De wedstrijd ligt even stil voor een blessurebehandeling bij Vanhamel. Vorige week tegen Kortrijk moest Biebauw in de slotfase de strijd nog staken, maar Vanhamel raakt nog opgelapt.

68'

Didillon blijft alert

Beerschot toont nog eens een teken van leven met een afstandsschot van Pietermaat. Didillon gaat goed plat. Zo krijgt de Cercle-doelman toch ook nog wat te doen.

61'

20-5, dat is de tussenstand wat het aantal doelpogingen betreft. Het is een complete walk-over.

60'

Vanhamel voorkomt de 3-0

Als er één man op niveau is bij Beerschot, dan is het Vanhamel wel. Deman kan van dichtbij afdrukken, maar krijgt de bal niet voorbij de doelman. De 3-0 hangt in de lucht.

57'

Denkey blijft aandringen

Denkey blijft het de Beerschot-defensie knap lastig maken. De spits dwingt met een knappe loopactie een hoekschop af, maar die levert niks op.

55'

De honger voor een derde goal blijft groot bij een gretig Cercle. Hotic probeert het in één tijd vanaf de rand van de zestien en mikt niet zo gek ver naast.

50'

Cercle trekt de lijn van de eerste helft gewoon door. Van der Bruggen haalt uit op een afvallende bal, maar krijgt zijn schot niet tussen de palen.